Meditaţia te ajută să combaţi durerile

1 2 jpg jpeg

Te-ar mai putea interesa:

Elimină stresul prin meditaţie

Meditaţia ţine bolile de inimă sub control

Meditaţia este un bun mod de a completa tratamentul medicamentos pentru combatarea durerilor. Trebuie să parcurgi doar 7 paşi şi te vei simţi mai bine! 1. Caută muzică relaxantă

Pentru a te linişti şi a scăpa de gândul că durerea nu te mai lasă, pe parcursul meditaţiei ascultă muzică ambientală. Suntele din natură, cum ar fi valurile mării sau chiripul păsărilor sunt cele mai potrivite când vrei să te calmezi şi să meditezi.

2. Nimic nu trebuie să întrerupă meditaţia

Un loc liniştit, în care te simţi confortabil este cel în care vei putea să meditezi. Nu uita să închizi telefonul, computerul, televizorul şi orice alt aparat care te-ar putea distrage.

3. Foloseşte puterea imaginaţiei

Închide ochii şi imaginează-ţi că îţi înconjoară tot corpul o lumină vindecătoare. Respiraţia profundă te va ajuta să te concentrezi mai bine. Apoi, tot cu puterea imaginaţiei, închipuie-ţi că acea lumină pătrunde în corpul tău. Începând din creştet şi până la tălpi, ea se revarsă şi relaxează fiecare părticică din corp. După ce acea lumină a ajuns la tălpi, încearcă să-ţi ţii respiraţia trei secunde, după care expiră încet. În timp de expiri, gândeşte-te că elimini astfel durerea.

4. Evadează în locul tău preferat

Repetă pasul anterior, dar imaginează-te de data aceasta întins pe o plajă cu nisip foarte fin, că asculţi valurile mării şi ţipetele pescăruşilor care zboară deasupra apei. Dacă marea nu este locul în care te simţi confortabil, poţi merge cu ajutorul imaginaţiei oriunde altundeva.

5. Exerciţiul respiraţiei te relaxează

Continuă să respiri profund şi să-ţi închipui că o lumină vindecătoare te pătrunde şi te însănătoşeşte, alungând durerea. Din când în când inspiră, numără până la trei, apoi expiră. Exerciţiul poate fi repetat până când te simţi complet relaxat.

6. Toate cele 5 simţuri îţi alungă durerea

Respiră normal şi imaginează-te din nou în locul tău preferat, pe o plajă de pildă. Foloseşte-ţi toate simţurile pentru a simţi fineţea nisipului, mirosul mării, căldura soarelui. Toate acestea îţi vor distrage gândul de la durere şi de la starea de rău.

7. Încheie exerciţiul atunci când eşti pregătit

Păstrează-ţi simţurile treze pentru a nu adormi. Când eşti pregătit să deschizi ochii şi să revii la realitate, începe să te gândeşti la cum arată camera în care te afli, apoi ridică ploapele încet. Te vei simţi relaxat şi reconfortat.

Repetă meditaţia de ori de câte ori simţi nevoia.