Masajul care echilibrează trupul şi sufletul

1 2 jpg jpeg

Orice afecţiune pe care o resimţim la nivel fizic, emoţional sau mental îşi are originea în interiorul nostru, dar se manifestă în exterior, pentru că suntem construiţi astfel încât să simţim mai uşor durerea la nivel fizic decât emoţional. Există emoţii negative pe care ne-am dori să le reprimăm, însă ele nu dispar, ci se adună în centrul energetic al corpului, abdomenul inferior, locul de origine al respiraţiei şi mişcării. De la această premisă au pornit şi taoiştii, părinţii artei Chi Nei Tsang, care considerau că “emoţiile sunt cauza bolilor”, astfel încât acceptarea lor cu sinceritate este primul pas spre vindecare.

Toate sentimentele refulate, frustrările şi stresul sunt îngropate adânc în subconştient, şi chiar dacă rămân acolo în stare latentă, ele continuă să ne influenţeze starea de spirit şi sănătatea. Din dorinţa de a arăta bine şi de a fi fericiţi, apelăm la diverse tratamente de înfrumuseţare şi întreţinere corporală, uitând că fericirea şi echilibrul se află ascunse în interiorul nostru, aşteptând să fie redescoperite. Astfel, renaşterea spirituală înseamnă învăţarea artei de a fi sinceri cu noi înşine, de a ne recunoaşte emoţiile negative şi de a ne asuma responsabilitatea pentru ele. De aceea, poţi apela laChi Nei Tsang, una dintre cele mai profunde forme de masaj din medicina chinezească, o călătorie psihică şi emoţională către echilibru.

Redescoperirea sinelui, o alegere personală

Masajul Chi Nei Tsang nu urmăreşte să trateze simptome sau să vindece boli, pentru că terapeutul nu pune un diagnostic şi nici nu prescrie tratamente sau medicamente. Cu ajutorul masajului, decizia de redescoperire a sinelui este personală şi înseamnă o repoziţionare a modului în care ne raportăm la viaţă, o schimbare a obiceiurilor, o regândire a sistemului de credinţe şi educarea organelor interne să funcţioneze mai eficient. Aşadar, vindecarea vine numai din interior, însă numai atunci când suntem pregătiţi să o acceptăm.

Procesarea şi eliminarea energiei emoţionale depozitate în corp aduce cu sine dispariţia emoţiilor negative, cum ar fi tristeţea, furia şi anxietatea, şi renaşterea individului la un alt nivel spitirual. Însă acesta nu este capătul de drum, călătoria se afla abia la început: Chi Nei Tsang este doar primul pas către îmbrăţişarea sinelui adevărat, regăsirea echilibrului şi redescoperirea forţei interioare.

Ce se întâmplă în timpul terapiei Chi Nei Tsang?

În mod normal, atât organele interne, cât şi muşchii abdominali sunt moi, flexibili precum cei ai unui bebeluş, însă această zonă devine rigidă la aproape toată lumea pe măsură acumulării acolo a energiilor negative.

De aceea, terapia începe cu un dialog între terapeut şi client, cu scopul de a stabili istoricul bolilor şi de a crea o atmosferă caldă, relaxanta şi prietenoasă, propice pentru efectuarea unui masaj abdominal, prin atingeri blânde, dar precise. Urmează masarea zonelor situate pe coaste şi stern, dar şi a organelor aflate în imediate apropiere, ceea ce va duce la o eliminare a din abdomen şi la încărcarea cu energie vitală a organelor interne.

Pentru a permite manevrele de masaj, se va purta o îmbrăcăminte confortabilă. Înainte de tratament se poate mânca, dar de preferat, alimente uşoare, în cantităţi moderate.

De ce este atât de impresionantă aceasta terapie?

Masajul Chi Nei Tsang acţionează asupra întregii fiinţe fără să facă diferenţa între aspectele fizice, mentale şi emoţionale ale vindecării. Îmbunătăţirea funcţionarii organelor interne permite eliberarea emoţiilor acumulate în corp şi ajuta individul să îşi regăsească echilibrul şi forţa interioară.

Terapia are efecte deosebite în caz de fibrom uterin, probleme ale prostatei, ale ficatului, stomacului sau afecţiuni legate de ciclul menstrual şi boli ale sistemului reproducător, dar la fel de bine este un real ajutor şi pentru oamenii de afaceri înaintea întâlnirilor, asigurându-le echilibrul psihic necesar luării celor mai bune decizii şi combaterii stresului.

Tehnica Chi Nei Tsang nu este recomandată persoanelor cu sterilet, cu stimulator cardiac sau celor cu anevrism.

Unde se poate face?

Masajul terapeutic abdominal Chi Nei Tsang poate fi efectuat în cadrul Institutului My Center (Str. Glodeni nr. 3, sector 2, Bucureşti), la preţul de 150 lei/ 50 de minute.