La ce te ajut─â ultrasunetele

1 2 jpg jpeg

Pe aceea┼či tem─â:

La ce te ajut─â kinetoterapia

Dureri? Le poţi trata cu electroterapie

Trateaz─â artroza ┼či artritele

Cu ajutorul ultrasunetelor se pot introduce medicamente ├«n organism, direct ├«n zona afectat─â. Acest lucru este de folos ├«n afec┼úiuni cum ar fi artrozele ┼či artritele. Vibra┼úiile sonore de ├«nalt─â frecven┼ú─â calmeaz─â durerile ┼či sunt stimulente pentru circula┼úia sanguin─â. O ┼čedin┼ú─â dureaz─â p├ón─â ├«n cinci minute.

Vindec─â anexita

Terapia este eficient─â ┼či ├«n cazul celor care sufer─â de incontinen┼ú─â urinar─â ┼či anexit─â, pentru c─â ultrasunetele ├«nl─âtur─â durerile ┼či relaxeaz─â musculatura abdominal─â. Dup─â ce pacientul s-a ├«ntins pe un pat, ├«n zona lombar─â se aplic─â o substan┼ú─â special─â ┼či apoi se fixeaz─â un emi┼ú─âtor cu vibra┼úii sonore de

înaltă frecvenţă.

O ┼čedin┼ú─â dureaz─â c├óteva minute, ├«n func┼úie de stadiul bolii, iar num─ârul lor poate ajunge p├ón─â la 20 pe an. Incontinen┼úa urinar─â sau udarea patului de c─âtre copil se poate trata folosind un monitor cu ultrasunete, pe care copilul s─â-l poarte pe pijama.

Aparatul detecteaz─â m─ârimea vezicii ┼či porne┼čte o alarm─â c├ónd aceasta este plin─â. Copilul va recunoa┼čte astfel momentul c├ónd este timpul s─â urineze.

Reface coloana ┼či ia durerea

Vibra┼úiile sonore maseaz─â musculatura, ├«nl─âtur├ónd astfel durerile de spate. Ele sunt de ajutor ┼či ├«n cazul fracturilor ┼či al entorselor. ┼óesutul muscular se relaxeaz─â ┼či se ├«nc─âlze┼čte. Dup─â ce se aplic─â pe piele ulei, se folose┼čte un emi┼ú─âtor de ultrasunete. ├Än general, se fac ├«ntre 6 ┼či 15 ┼čedin┼úe pe an.

Cât costă tratamentul

Pentru a efectua un tratament cu ultrasunete, ai nevoie de o trimitere de la medicul de familie la un cabinet sau la un spital unde se efectueaz─â acest tip de terapie. ├Än acest caz, mai ales dac─â ai asigurare medical─â, nu te va costa nimic. Mai po┼úi face terapie cu vibra┼úii sonore ┼či ├«n centrele particulare, unde costul unei ┼čedin┼úe poate ajunge p├ón─â la 100 de lei.

Contraindicaţiile terapiei

┼×edin┼úele cu ultrasunete se fac ├«n func┼úie de afec┼úiune, lucr├óndu-se la intensit─â┼úi diferite. Ele sunt contraindicate gravidelor, persoanelor care au dermatite, r─âni deschise, varice pronun┼úate, purt─âtorilor de tije metalice, dar ┼či celor cu boli cronice. De asemenea, este interzis─â aplicarea vibra┼úiilor sonore pe ┼úesuturi ┼či pe organe, cum ar fi m─âduva spin─ârii, ori pe oasele copiilor.

Lupt─â contra cancerului

Cel mai nou tratament cu ultrasunete este metoda HIFU-HCU, disponibil─â ┼či ├«n Rom├ónia. Ea vindec─â tumorile maligne ┼či benigne din ┼úesuturi ┼či organe, se realizeaz─â f─âr─â spitalizare ┼či dureaz─â p├ón─â la patru ore. Efectele adverse ale acestei metode de tratament sunt diminuate comparativ cu cele tradi┼úionale ┼či presupune costuri ├«n jurul

sumei de 1.000 de euro.