La ce te ajută ultrasunetele

1 2 jpg jpeg

Pe aceeaşi temă:

La ce te ajută kinetoterapia

Dureri? Le poţi trata cu electroterapie

Tratează artroza şi artritele

Cu ajutorul ultrasunetelor se pot introduce medicamente în organism, direct în zona afectată. Acest lucru este de folos în afecţiuni cum ar fi artrozele şi artritele. Vibraţiile sonore de înaltă frecvenţă calmează durerile şi sunt stimulente pentru circulaţia sanguină. O şedinţă durează până în cinci minute.

Vindecă anexita

Terapia este eficientă şi în cazul celor care suferă de incontinenţă urinară şi anexită, pentru că ultrasunetele înlătură durerile şi relaxează musculatura abdominală. După ce pacientul s-a întins pe un pat, în zona lombară se aplică o substanţă specială şi apoi se fixează un emiţător cu vibraţii sonore de

înaltă frecvenţă.

O şedinţă durează câteva minute, în funcţie de stadiul bolii, iar numărul lor poate ajunge până la 20 pe an. Incontinenţa urinară sau udarea patului de către copil se poate trata folosind un monitor cu ultrasunete, pe care copilul să-l poarte pe pijama.

Aparatul detectează mărimea vezicii şi porneşte o alarmă când aceasta este plină. Copilul va recunoaşte astfel momentul când este timpul să urineze.

Reface coloana şi ia durerea

Vibraţiile sonore masează musculatura, înlăturând astfel durerile de spate. Ele sunt de ajutor şi în cazul fracturilor şi al entorselor. Ţesutul muscular se relaxează şi se încălzeşte. După ce se aplică pe piele ulei, se foloseşte un emiţător de ultrasunete. În general, se fac între 6 şi 15 şedinţe pe an.

Cât costă tratamentul

Pentru a efectua un tratament cu ultrasunete, ai nevoie de o trimitere de la medicul de familie la un cabinet sau la un spital unde se efectuează acest tip de terapie. În acest caz, mai ales dacă ai asigurare medicală, nu te va costa nimic. Mai poţi face terapie cu vibraţii sonore şi în centrele particulare, unde costul unei şedinţe poate ajunge până la 100 de lei.

Contraindicaţiile terapiei

Şedinţele cu ultrasunete se fac în funcţie de afecţiune, lucrându-se la intensităţi diferite. Ele sunt contraindicate gravidelor, persoanelor care au dermatite, răni deschise, varice pronunţate, purtătorilor de tije metalice, dar şi celor cu boli cronice. De asemenea, este interzisă aplicarea vibraţiilor sonore pe ţesuturi şi pe organe, cum ar fi măduva spinării, ori pe oasele copiilor.

Luptă contra cancerului

Cel mai nou tratament cu ultrasunete este metoda HIFU-HCU, disponibilă şi în România. Ea vindecă tumorile maligne şi benigne din ţesuturi şi organe, se realizează fără spitalizare şi durează până la patru ore. Efectele adverse ale acestei metode de tratament sunt diminuate comparativ cu cele tradiţionale şi presupune costuri în jurul

sumei de 1.000 de euro.