La ce sunt bune duşurile cu apă rece

1 2 jpg jpeg

Cei care obişnuiesc să facă duşuri reci se pare că sunt mult mai feriţi de cancer, varice şi hemorizi, în comparaţie cu cei care nu au introdus în stilul lor de viaţă acest obicei.

Iată alte câteva dintre beneficiile duşului cu apă rece:

Scade tensiunea arterială şi împiedică apariţia varicelor

Expunerea la rece a corpului duce la o circulaţie sanguină excelentă. De ce este atât de important ca circulaţia sângelui să fie optimă? Aceasta împiedică apariţia hipertensiunii şi a varicelor.

Topeşte kilogramele nedorite şi te scapă de stres

În plus, duşurile cu apă rece te vor ajuta şi să slăbeşti. Şi beneficiile acestui tip de duş nu se opresc aici. Şocul produs de apa rece asupra organismului reduce considerabil nivelul de stres.

Stimulează fertilitatea masculină

Un alt beneficiu adus produs de duşurile reci este stimularea fertilităţii masculine. Un duş fierbinte înseamnă o temperatură scrotală mai mare, ceea ce duce la reducerea producţiei de spermă.

Previne depresia

După un duş rece, vei resimţi o stare de bine, datorită faptului că în cele trei minute în care corpul ia contact cu apa rece, acesta eliberează o mare cantitate de endorfine. Aşa că, sunt şanse mari să scapi de depresie.

Opreşte căderea părului

Duşurile reci te vor ajuta să ai şi un păr strălucitor, dar şi o piele fină. Pe lângă faptul că părul o să devină strălucitor, mătăsos şi uşor de descurcat, el va fi şi mult mai puternic. De asemenea, se va reduce drastic numărul de fire de păr căzute zilnic.