Ficusul absoarbe substanţele chimice din casă

1 2 jpg jpeg

Ficusul alungă substanţele chimice

Unele plante de apartament au nu numai un rol decorativ, ci sunt adevărate filtre de aer. Printre acestea, se numără aloe vera, azaleea, cactusul şi ficusul împletit.

Ficusul poate absorbi până la 271 de micrograme de substanţe chimice care poluează orice apartament, în special formaldehidele produse de lemn, hârtie şi fum de ţigară. Şi iedera este cunosută pentru proprietăţile de bun purificator al aerului.

Mai poţi citi şi:

- Busuiocul aduce norocul şi alungă suferinţele

- Leacuri de tot felul cu busuioc

Scorţişoara şi levănţica reîmprospătează aerul

Nu trebuie decât să presari câte puţin din acest condiment într-un vas cu apă fiartă. În câteva minute, mireasma se va răspândi rapid în încăpere.

În aceeaşi apă mai poţi presăra şi câteva coji de portocală sau de lămâie. Totodată, un buchet de flori de levănţică sau de busuioc vor face minuni, căci absorb mirosul de tutun.

Alungă mirosurile neplăcute cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu te ajută să scapi de mirosul de mâncare din frigider. Nu trebuie decât să pui un vas cu bicarbonat în frigider, care va absorbi mirosul.

Este la fel de eficient şi dacă-l presari pe covor, îl laşi să acţioneze un sfert de oră, după care freci cu o perie înmuiată în apă caldă. Dacă ai pisică, pune un recipient cu bicarbonat chiar lângă litiera ei.