Efectele neştiute ale uleiului de camfor

1 2 jpg jpeg

„Camforul ajută în relaxarea sistemului nervos şi a căilor respiratorii. Stimulează circulaţia sângelui, a limfei şi tonifică centrii nervoşi vasomotorii şi respiratori", spune Codruţ Ţuţu, medic specialist în acupunctură, apifitoterapie şi nutriţie. El susţine că acest remediu ajută la calmarea durerilor, este un bun antispastic pentru stomac, intestin subţire uretere, ovare şi trompe uterine.

Uleiul de camfor este antiseptic şi dezinfectant

Folosit în diverse preparate medicale, cum sunt cremele şi loţiunile camforul tratează probleme ale pielii, precum şi infecţiile cu bacterii ori ciuperci. Dacă în apa din cadă pui câteva picături de ulei de camfor, paraziţii aflaţi pe pe suprafaţa corpului tău vor fi eliminaţi.

Uleiul de camfor este anestezic local

Uleiul de camfor este un bun anestezic local, amorţind nervii în zona în care este aplicat. De asemenea, diminuează convulsiile nervoase, atacurile epileptice, stările de nervozitate şi anxietate.

Uleiul de camforeste antispasmodic şi afrodisiac

Este un antispasmodic foarte eficient, calmând imediat spasmele şi crampele de orice fel (la stomac ori musculare). Dacă este inhalat, uleiul de camfor creşte libidoul prin stimularea acelor zone ale creierului responsabile de dorinţele sexuale. Atunci când este aplicat extern ajută la tratarea problemelor erectile prin stimularea fluxului sangvin.

Uleiul de camfor este a ntiinflamator şi sedativ

Este eficace în aproape toate tipurile de inflamaţii, atât interne cât şi externe. De asemenea, dacă te ungi pe frunte cu acest remediu vei simţi o uşoară stare de relaxare şi de prospeţime. Uleiul de camfor poate fi turnat în apa din cadă pentru o senzaţie puternică de răcorire pe timpul verii.

Antireumatic

Uleiul de camfor stimulează circulaţia sângelui şi calmează durerile reumatice, cele provocate de artrită şi de gută. Ajută, de asemenea, la diminuarea umflăturilor ori chiar a unor tumori benigne.

Decongestionează căile respiratorii

Aroma puternică şi pătrunzătoare a uleiului de camfor uşurează respiraţia. Din acest motiv este folosit în numeroase balsamuri ori alte tratamente în caz de răceli ori gripă. SFAT:Uleiul de camfor este benefic şi în caz de epilepsie, isterie, răceală, infecţii ale organelor de reproducere şi muşcături de insecte.

Atenţie! Uleiul de camfor este toxic şi poate fi fatal dacă este ingestat în exces. Chiar şi 2 grame pot fi otrăvitoare, iar printre simptome se numără sete excesivă şi stări de vomă.