De ce să găteşti cu ulei de măsline

1 2 jpg jpeg

Previne unele tipuri de cancer

Uleiul de măsline este de ajutor pentru a împiedica apariţia cancerului de colon, potrivit unui studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Oxford, Marea Britanie. Totodată, este util şi la prevenirea cancerului mamar, cât şi a cancerului de piele. Acest lucru se datorează conţinutului de luteină şi de vitamina A. Ţine departe osteoporoza Uleiul de măsline este bogat în antioxidanţi şi acizii graşi Omega 3 şi Omega 6, care au un rol important în menţinerea sănătăţii osoase Sunt ingredientele care ajută la o mai bună absorbţie a calciului în oase, prevenind osteoporoza, boală care afectează femeile trecute de 50 de ani. Te protejează de maladiile inimii Ştiai că dacă incluzi în alimentaţia zilnică una sau două linguri de ulei de măsline, riscul de a face o boală de inimă scade la jumătate? Cercetătorii americani de la Universitatea Harvard spun că acest fapt se datorează conţinutului ridicat de grăsimi sănătoase. Ele previn inflamarea vaselor de sânge şi apariţia hipertensiunii. E benefic pentru ten

Uleiul de măsline poate fi folosit pentru prevenirea tenului uscat, cât şi pentru zona decolteului. Aplici seara, de trei ori pe săptămână, timp de un sfert de oră, după care te speli cu apă călduţă.

Ai firele despicate şi îţi cade părul? Ei bine, scapi de probleme dacă aplici ulei de măsline călduţ pe tot scalpul şi pe toată lungimea firului de păr, în fiecare seară, timp de două săptămâni. Ţii remediul timp de jumătate de oră, după ce, în prealabil, ţi-ai acoperit capul cu un prosop. Apoi te speli bine pe cap.