De ce este coenzima Q10 preţioasă pentru sănătate

1 2 jpg jpeg

Substan┼ú─â natural─â produs─â de organism, coenzima Q10 m─âre┼čte rezisten┼úa organismului, ajut─â la sl─âbit, este util─â ├«n caz de diabet ┼či ├«nt├órzie ├«mb─âtr├ónirea, sugereaz─â studiile specifice ├«n domeniu.

Coenzima Q10 se g─âse┼čte ├«n toate celulele corpului ┼či joac─â un rol esen┼úial ├«n procesul de creare a energiei. Nu de pu┼úine ori, cercet─âtorii ┼čtiin┼úifici au spus despre coenzima Q10 c─â este o substan┼ú─â miraculoas─â pentru s─ân─âtate.

Administrarea constant─â de coenzima Q10 ÔÇô coenzima tinere┼úii ve┼čnice ÔÇô dup─â v├órsta 40 de ani, devine foarte util─â, deoarece produc┼úia natural─â de coenzima Q10 se diminueaz─â dramatic ├«ncep├ónd cu aceast─â v├órst─â.

De ajutor în fertilitate

Dac─â nivelul de coenzima Q10 scade ├«n organism, este mai dificil s─â se produc─â ovula┼úia, iar acest efect negativ afecteaz─â s─ân─âtatea ovulelor ┼či, implicit, ├«mpiedic─â dezvoltarea unui embrion. Exist─â rezultate specifice, ├«n urma experimentelor de laborator, c─â ovulele femelelor cobai au cunoscut o ├«mbun─ât─â┼úire a calit─â┼úii ┼či cantit─â┼úii, dac─â s-a suplimentat nivelul de coenzima Q10 in corp.

Întârzie îmbătrânirea precoce

Sc─âderea cantit─â┼úii de coenzima Q10 duce la sc─âderea produc┼úiei de colagen, elastin─â ┼či al┼úi compu┼či esen┼úiali care compun pielea. Una dintre func┼úiile coenzimei asupra tenului este de a diminua efectele radicalilor liberi asupra celulelor pielii ┼či cre┼čterea sau men┼úinerea produc┼úiei de compu┼či esen┼úiali din piele. ├Än felul acesta, previne ├«mb─âtr├ónirea prematur─â. De aceea, cele mai multe creme antirid con┼úin aceast─â substan┼ú─â-minune pentru ten!

Combate migrenele

Coenzima Q10 este un antioxidant esen┼úial pentru s─ân─âtate, fiind de ajutor ┼či ├«n caz de dureri de cap ┼či migrene. Pentru c─â are un impact pozitiv aspra vaselor sangvine, coenzima Q10 a surprins oamenii de ┼čtiin┼ú─â c├ónd, ├«n cadrul unui experiment, substan┼úa a putut sc─âdea frecven┼úa zilelor pacien┼úilor cu migrene, f─âr─â a da corpului efecte adverse.

Ajută în caz de diabet

Oamenii de ┼čtiin┼ú─â au g─âsit c─â acest nutrient valoros are un rol pozitiv ┼či ├«n bolile s├óngelui. Cu prilejul unui studiu clinic, pacien┼úii suferinzi de diabet de tip II au primit zilnic c├óte o doz─â de 200 mg Q10, pe l├óng─â tratamentul alopat, pe o perioad─â de 90 de zile. Rezultatele au fost promi┼ú─âtoare, valorile indic├ónd faptul ca fluctua┼úia glicemiei a sc─âzut semnificativ.

Are grij─â de s─ân─âtatea dentar─â

Coenzima Q10 poate ajuta ┼či ├«n procesul de vindecare ┼či reducere a durerilor ┼či s├ónger─ârii celor care sufer─â de gingivit─â. De asemenea, accelereaz─â refacerea dup─â chirurgia bucal─â. Medicul stomatolog ├«┼úi poate recomanda un tratament cu suplimente de coenzima Q10, ├«n caz de gingivit─â ┼či alte probleme gingivale, dar ┼či pentru men┼úinerea din┼úilor s─ân─âto┼či.

Sursele alimentare de coenzima Q10

Po┼úi profita de valoroasele beneficii ale coenzimei Q10 lu├ónd suplimente cu acest nutrient, dar po┼úi asigura o cantitate de coenzima Q10 ┼či din alimente. De exemplu, nutrientul se g─âse┼čte ├«n alune, nuci, uleiuri, inim─â, ficat, rinichi, mu┼čchi de porc, de vit─â ┼či de pui, pe┼čti gra┼či, spanac, conopid─â, broccoli, soia, portocale ┼či c─âp┼čune, semin┼úe de susan ┼či fistic.

Coenzima Q10 ar trebui luată continuu, o perioadă mai lungă de timp. Cel puţin două luni de administrare sunt necesare pentru a se înregistra rezultate notabile.