Cum te ajută cafeaua să ai un păr frumos

1 2 jpg jpeg

Oricât de ciudat ar suna, dar să te speli pe cap cu cafea ar putea fi una dintre soluţiile salvatoare în cazul în care te confrunţi cu fire de păr despicate sau cu un început de calviţie.

Nici dacă ai observat apariţia firelor albe de păr, uscarea lui sau pierderea strălucirii nu trebuie să eviţi acest truc, care deseori s-a dovedit a fi mai eficient decât tratamentele din saloane.

Cafeaua la ibric, truc de frumuseţe

Tot ce trebuie să faci este să prepari o cafea la ibric şi să foloseşti puterea ei miraculoasă pentru a-ţi înfrumuseţa podoaba capilară.

2 jpg jpeg

Site-ul livestrong.com, menţionează faptul că preparată la ibric, cafeaua este unul dintre cele mai bue remedii împotriva firelor albe de păr.

Astfel că, după ce ai preparat cafeaua, las-o să se răcească până ajunge la temperatura camerei şi apoi poţi să o foloseşti pentru a te spăla pe cap cu ea.

Poţi folosi apoi un şampon simplu fără parabeni şi eventual o mască ori un balsam.

La final evită să foloseşti orice altă modalitate termică de a uscat părul, alege să îl înfăşori într-un prosop şi să îl laşi până se usucă de la sine.

Află cum poţi să foloseşti zaţul de cafea pentru a avea un ten luminos AICI

Cafeaua opreşte căderea părului

1 2 jpg jpeg

Indiferent că ai abuzat de vopseaua din comerţ sau orice alt produs de coafat, dacă ai observat că îţi cade părul din ce în ce tot mai mult, apelează cu toată încrederea la masca pe bază de cafea.

Pentru a o prepara ai nevoie de o lingură d emiere, un gălbenuş de ou crud şi două trei linguri de ulei de ricin.

Amestecă bine ingredientele şi aplică pasta rezultată pe lungimea firelor de par, insistând mai ales la rădăcină.

Lasă să acţioneze maxim 30 de minute şi al final spală părul cu apă caldă, şampon şi după caz balsam.

Pentru rezulatate bune ai nevoie să repeţi acaestă procedură săptămânal, timp de 2 luni, în tot acest timp evită să apelezi la fixativ, spumă sau orice altă substanţă de coafat părul.