Cum să vindeci simplu şi rapid durerile de cap

1 2 jpg jpeg

Iată câteva trucuri simple despre cum să vindeci simplu şi rapid durerile de cap:

Daca te doare capul bea ceai de ghimbir

Dacă te confrunţi cu durere de cap sau o migrenă puternică, este indicat să ai la îndemână ghimbir, acesta având proprietăţi antiinflamatoare.

În cazul în care simţi că urmează să se declanşeze o migrenă, realizează o infuzie dintr-o rădăcină proaspăt rasă de ghimbir. Se pot folosi şi capsulele cu ghimbir, câteva picături de tinctura de ghimbir sau de ulei esenţial de ghimbir într-un pahar de apă. Câteva picături de tinctura vor potenţa şi mai mult efectul unui ceai cald dacă le adugam în ceaşcă de ceai. Se indică 3 ceşti una după alta dacă s-a declanşat deja migrena.

Presopunctura pentru dureri de cap

Una dintre cele mai vechi metode de a trata durerile de cap o reprezintă presopunctura. Pentru a ameliora rapid o durere de cap, apasă cu degetul mare în partea de mijloc a fiecărei sprâncene, chiar deasupra ochiului, timp de maxim un minut.

Miroase lavandă

Potrivit unor studii recente, durerile de cap pot fi atenuate dacă se aplică câteva picături de ulei esenţial de lavandă la baza nărilor (pentru ca aroma să fie inhalată).

Ascultă muzică

Un studiu realizat în 2001 susţine că terapia cu muzică este un ,,remediu'' excelent pentru durerile de cap.

Mănâncă seminţe de dovleac ca sa atenuezi durerile de cap

Conform studiilor, seminţele de dovleac sunt bogate în sulfat de magneziu şi te pot scuti de durerile de cap.

Aleargă pentru a scapa de dureri de cap

Chiar şi o plimbare la pas alert de aproximatov 10 minute ajută creierul să elibereze endorfine, adică analgezice naturale produse de organism - diminuează stresul şi elimină durerile de cap.

Meditează

Găseşte-ţi un colţişor confortabil în casă, închide ochii, relaxează-te şi concentrează-te doar pe respiraţie, fără să te gândeşti la altceva.