Cum să scapi de vitiligo

1 2 jpg jpeg

Pentru ca această boală să nu se înrăutăţească, trebuie să respecţi câteva reguli de aur: încearcă să scapi de stres, nu fuma, adoptă o dietă sănătoasă şi fă multă mişcare. În plus, mai aveţi la îndemână câteva tratamente naturiste:

Linte

Lintea este un aliat de nădejde în tratarea acestei boli. Ai nevoie de o ceaşcă cu linte, o lingură de miere şi puţină apă. Lintea se pune 30 de minute în apă, apoi se zdrobeşte. După aceea, se amestecă cu mierea. Se aplică pe pielea cu probleme, iar după 20 de minute se clăteşte. Se repetă acest tratament de două ori pe zi, atâta timp cât este nevoie.

Seminţe de ridichi

Seminţele de ridichi s-au dovedit a fi remedii excelente în tratarea acestei boli. Ai nevoie de 4 linguri de seminţe de ridichi (40 g) şi o cană de oţet de mere. Se prepară foarte uşor. Pune seminţele de ridichi într-un vas şi toarnă peste acestea oţetul de mere. Lasă-le la macerat 12 ore. Apoi, zdrobeşte seminţele până când se obţine o pastă omogenă.

Aplică această pastă pe petele de pe piele şi lăsă-le să acţioneze timp de 2 ore. Apoi, se clăteşte bine cu apă călduţă. Trebuie repetat acest proces de trei ori pe săptămână.

Frunze de busuioc

Şi frunzele de busuioc te pot ajuta să scapi de vitiligo. Ai nevoie de 10 frunze proaspete de busuioc şi de 10 picături de suc de lămâie. Frunzele se toacă şi se amestecă cu sucul de lămâie. Pasta obţinută se aplică pe zona afectată de trei ori pe zi.

Piper negru

Merită încercat şi tratamentul cu piper negru. Ai nevoie de o cană de ulei de măsline şi ¼ cană de boabe de piper negru. Se zdrobesc boabele de piper cu puţină apă. Apoi, se încălzeşte uleiul de măsline. Se adaugă peste ulei piperul şi se lasă timp de cinci minute la infuzat. Se amestecă, iar apoi se strecoară. Lichidul rezultant se aplică pe zona afectată, zilnic.