Cum să scapi de nodulii la sân într-o lună

1 2 jpg jpeg

Mastoza fibrochistică apare cu o frecvenţă crescută la femeile cu vârsta între 30 şi 50 de ani.

Există şi femei (un număr mic, ce-i drept) la care această afecţiune este asociată cu un risc crescut de evoluţie spre malignitate.

În general, mastoza chistică se poate manifesta prin simptome deranjante, cum sunt pruritul în regiu­nea areolară, durere surdă şi sensibilitate a sânilor, precum şi senzaţia de greutate mamară.

Când simptomele devin greu de suportat, iar chisturile - vizibil mari, medicul poate recomanda extirparea lor.

Specialiştii în terapiile alternative spun că există soluţii blânde, care nu afectează structura sânului şi care pot elimina intervenţia chirurgicală.

Tratamentul este personalizat

Remediile ayurvedice sau cele din produsele stupului pot duce la ameliorarea simptomatologiei şi la reducerea nodulilor sau a chisturilor mamare chiar din a patra săptămână de tratament, spune specialistul nostru, dr. Cristina Răduţă, medic specialist medicină de familie, cu competenţe în ayurveda, apifitoterapie şi în acupunctură.

Tratamentul, care poate fi urmat în cabinetele de terapii alternative, este personalizat, de aceea n-o să oferim reţete universale.

Principiile terapiei alternative sunt însă aceleaşi la toate pacientele.

Astfel, specialiştii folosesc formule ayurvedice complexe (precum kanchanar guggul, bridhihar vati, triphala), dar şi reţete personalizate din plante indiene (kutki, guduci, neem) ori din plante româneşti (năprasnic, coada-şoricelului, traista-ciobanului, ciuboţica-cucului).

Dintre produsele apiterapice, cele care s-au dovedit eficiente sunt pe bază de tinctură de propolis.

Femeile care au noduli sau chisturi la sân pot avea beneficii importante şi pot renunţa la tratamentul hormonal prescris şi în urma terapiei cu produse gemoterapice (remedii din mlădiţe de zmeur ori de arin alb).

Care remediu funcţionează cel mai bine, cu ce alte terapii se poate combina – asta va decide specialistul în terapii alternative.

Remedii cu efect antitumoral

Terapiile alternative au efect antitumoral, stimulează circulaţia limfei şi procesul de detoxifiere.

În acelaşi timp, tratamentul naturist are şi efect depurativ, antioxidant, de stimulare a rezistenţei organismului şi a procesului de regenerare celulară.

Specialistul în terapii alternative spune că este foarte important ca pe toată perioada tratamentului să se administreze şi protectoare hepatice şi hepatostimulatoare.

Doctor Click! Sănătate vă sfătuieşte

Dr. Cristina Răduţă, medic specialist medicină de familie competenţe în ayurveda, apifitoterapie şi în acupunctură Centrul de Sănătate O&D, Bucureşti

2 jpg jpeg

Femeile cu noduli trebuie să evite grăsimile

Pe lângă remediile naturiste, dieta este deosebit de importantă.

Aş enumera câteva categorii de produse care trebuie evitate: grăsimile, cofeina şi derivatele acesteia (băuturile de tip cola, cele energizante), ciocolata, cacao.

Trebuie evitate fumatul şi alcoolul. La fel de importantă este şi reducerea consumului de sare, zahăr şi de proteine animale.

Dieta recomandată este cea alcalină, constituită în special din legume şi din fructe (70% din totalul alimentelor) şi trebuie îmbogăţită cu un aport corespunzător de acizi graşi nesaturaţi.

Accentul se pune şi pe hidratarea corectă, în scopul îmbunătăţirii procesului de detoxifiere a organismului.