Cum funcţionează acupunctura

1 2 jpg jpeg

Acupunctura implică introducerea unor ace mici, special create pentru astfel de tratamente, în anumite puncte de pe corp. Potrivit medicinei tradiţionale chineze, aceste puncte sunt canale de energie care transportă energia vitală Qi.

Canalele de energie sunt situate pe mai multe meridiane, care corespund fiec─ârui organ al corpului ┼či care r─âspund de anumite func┼úii ale organismului.

Când apar blocaje în fluxul energetic, pot apărea diverse probleme de sănătate. Acupunctura deblochează sistemul energetic. Metoda terapeutică este recunoscută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii din anul 1979.

Sfat

Terapia cu ajutorul acelor ajut─â la recuperarea celor care au suferit un accident vascular cerebral (AVC).

Se folosesc ace de unică folosinţă

Pacientul stă întins pe burtă sau pe spate, în timp ce terapeutul introduce acele, care sunt de unică folosinţă, în piele, 3-4 mm. Procedura nu este dureroasă, cel în cauză simţind doar un mic disconfort, mai ales dacă punctele în care sunt introduse acele se află la extemităţi.

O ┼čedin┼ú─â dureaz─â ├«ntre 15 ┼či 30 minute ┼či sunt recomandate 2-3 pe s─âpt─âm├ón─â. Num─ârul de ┼čedin┼úe de care are nevoie o persoan─â este stabilit de c─âtre terapeut, ├«n func┼úie de tipul afec┼úiunii ┼či de cum evolueaz─â boala. Este important s─â ├«i spui terapeutului dac─â suferi de hemofilie sau dac─â iei anticoagulante.

Info

Există aproximativ 350 de puncte de acupunctură în corp, prin care pot fi accesate canalele de energie.

Ce poate trata

Metoda terapeutic─â este de ajutor pentru ameliorarea simptomelor depresiei, ├«mbun─ât─â┼úind starea de spirit. Este util─â ┼či celor care sufer─â din cauza stresului, unul dintre pricipalii factori ai unui blocaj de energie.

Eczemele, angina pectoral─â, obezitatea, problemele gastrice, incontinen┼úa urinar─â, astmul bron┼čic, insomnia, cistita, anxietatea ┼či hipertensiunea arterial se num─âr─â printre problemele de s─ân─âtate care pot fi tratate cu ajutorul acupuncturii. Un studiu efectuat ├«n Germania, la care au luat parte 5.000 de persoane, a ar─âtat c─â este eficient─â ┼či ├«n rinite alergice, c─âci simptomele bolii s-au ameliorat considerabil dup─â 15 ┼čedin┼úe.

Alung─â durerile

C├ónd terapeutul ├«n┼úeap─â anumite puncte energetic este stimulat─â ┼či eliberarea de endorfine, substan┼úe cu efect analgezic. Acupunctura este un leac eficient contra durerilor articulare, durerilor de spate, durerilor dentare, dar ┼či ├«n caz de nevralgii ┼či migrene. Detensioneaz─â ┼č mu┼čchii corpului, duc├ónd la o stare de relaxare. Terapia este recomandat─â ┼či femeilor care sufer─â de dureri menstruale. Este util─â ┼či celor diagnostica┼úi cu lombosciatic─â.

┼×tiai c─â...

...acupunctura este de ajutor ┼či persoanelor care vor s─â se lase de fumat?