Cremă pentru vindecarea rănilor, făcută în casă

1 2 jpg jpeg

Tot mai mult─â lume ├«ncepe s─â se re├«ntoarc─â cu bucurie la puterea de vindecare a naturii. Deoarece bolile s-au ├«nmul┼úit, iar medicina alopat─â nu numai c─â nu face fa┼ú─â, dar de multe ori este dep─â┼čit─â de situa┼úia real─â, oamenii ├«ncearc─â ┼či t─âm─âduirea cu ajutorul plantelor.

Lumea din trecut se folosea mult mai des de natur─â dec├ót o face lumea de ast─âzi, de aceea ├«nainte oamenii erau mai s─ân─âto┼či, ┼úineau cont de efectele plantelor medicinale asupra bolilor umane. Cunosc─âtorii plantelor medicinale ┼čtiau c─â un ulei sau o alifie de sun─âtoare este excelent─â pentru vindecarea r─ânilor. Sun─âtoarea este cunoscut─â pentru puterea sa de a trata leziunile ┼či bolile nervoase de tot felul, dar ┼či pentru vindecarea diverselor r─âni, precum lovituri ┼či v─ât─âm─âri prin ridicat, r─âni deschise, r─âni proaspete, r─âni de la arsuri solare sau de la op─ârituri.

Crem─â pentru vindecarea r─ânilor, f─âcut─â ├«n cas─â ÔÇô sun─âtoarea, un leac din b─âtr├óni pentru r─âni

Crema cu sun─âtoare nu trebuie s─â lipseasc─â din casa nim─ânui. Aceasta are valabilitate 2 ani, dar trebuie ┼úinut─â ├«n frigider pentru p─âstrarea bun a principiilor active. ├Än afar─â de alifia de sun─âtoare, vom prezenta ┼či re┼úea pentru ulei de sun─âtoare, care este excelent pentru dureri de spate, de sciatic─â, dureri reumatice sau durerile de lumbago. De altfel, uleiul se folose┼čte ┼či ├«mpotriva hematoamelor sau inflama┼úiilor ganglionilor, ┼či se unge inclusiv burta bebelu┼čului care are colici.

Sun─âtoarea se g─âse┼čte cam peste tot, pe marginea drumurilor, ├«n p─âduri, pe c├ómpii ┼či dealuri, din iulie p├ón─â ├«n septembrie, fiind parc─â o binecuv├óntare pentru toat─â lumea cu mirosul ┼či puterea sa de binefacere. Uleiul de sun─âtoare prinde o culoare ro┼čiatic─â, fapt ce a dus ├«n credin┼úa popular─â la asem─ânarea lui cu s├óngele ┼či r─ânile M├óntuitorului. Aceast─â plant─â este, ├«ntr-adev─âr, una dintre cele mai bune pentru r─âni, datorit─â puterii sale calmante, cicatrizante ┼či antiinflamatorii.

Crem─â pentru vindecarea r─ânilor, f─âcut─â ├«n cas─â ÔÇô crem─â de sun─âtoare f─âcut─â ├«n cas─â

Prepar─â foarte simplu crem─â pentru vindecarea r─ânilor, f─âcut─â ├«n cas─â. 2 m├óini pline de florile de sun─âtoare se m─ârun┼úesc de 2 ori. Apoi, se pun ├«ntr-o tigaie la ├«ncins 500 de grame de untur─â de porc. ├Än loc de untur─â se poate pune ulei de cocos, ulei de avocado, unt vegetal shea sau cacao. La acestea din urm─â se adaug─â cear─â curat─â de albine, care are rol de a conserva. Plantele se amestec─â ├«n gr─âsimea fierbinte, se las─â s─â sf├ór├óie scurt ├«n tigaie, se mai amestec─â, apoi se trage de pe foc, se acoper─â cu un capac ┼či se las─â a┼ča peste noapte. A doua zi, se ├«nc─âlze┼čte totul foarte u┼čor ┼či se filtreaz─â prin tifon. Crema ob┼úinut─â se introduce c├ót este cald─â ├«n recipientele preg─âtite. Se ┼úine la frigider.

Crem─â pentru vindecarea r─ânilor, f─âcut─â ├«n cas─â ÔÇô ulei de sun─âtoare f─âcut ├«n cas─â, excelent remediu pentru arsurile solare

Pentru uleiul de sun─âtoare florile trebuie culese pe vreme ├«nsorit─â. Acestea se ├«ndeas─â cu grij─â ├«ntr-o sticl─â, peste care se toarn─â ulei fin de m─âsline p├ón─â ce se acoper─â florile. Sticla cu florile de sun─âtoare ┼či ulei se las─â c├óteva s─âpt─âm├óni ├«n soare sau undeva c├ót mai aproape de aragaz. Dup─â ceva vreme, uleiul va c─âp─âta o culoare ro┼čie. Se filtreaz─â cu grij─â prin tifon ┼či se ┼úine ├«n recipiente de culoare ├«nchis─â. De ┼čtiut c─â pentru arsuri florile de sun─âtoare se las─â la macerat ├«n ulei de in.