Cremă pentru vindecarea rănilor, făcută în casă

1 2 jpg jpeg

Tot mai multă lume începe să se reîntoarcă cu bucurie la puterea de vindecare a naturii. Deoarece bolile s-au înmulţit, iar medicina alopată nu numai că nu face faţă, dar de multe ori este depăşită de situaţia reală, oamenii încearcă şi tămăduirea cu ajutorul plantelor.

Lumea din trecut se folosea mult mai des de natură decât o face lumea de astăzi, de aceea înainte oamenii erau mai sănătoşi, ţineau cont de efectele plantelor medicinale asupra bolilor umane. Cunoscătorii plantelor medicinale ştiau că un ulei sau o alifie de sunătoare este excelentă pentru vindecarea rănilor. Sunătoarea este cunoscută pentru puterea sa de a trata leziunile şi bolile nervoase de tot felul, dar şi pentru vindecarea diverselor răni, precum lovituri şi vătămări prin ridicat, răni deschise, răni proaspete, răni de la arsuri solare sau de la opărituri.

Cremă pentru vindecarea rănilor, făcută în casă – sunătoarea, un leac din bătrâni pentru răni

Crema cu sunătoare nu trebuie să lipsească din casa nimănui. Aceasta are valabilitate 2 ani, dar trebuie ţinută în frigider pentru păstrarea bun a principiilor active. În afară de alifia de sunătoare, vom prezenta şi reţea pentru ulei de sunătoare, care este excelent pentru dureri de spate, de sciatică, dureri reumatice sau durerile de lumbago. De altfel, uleiul se foloseşte şi împotriva hematoamelor sau inflamaţiilor ganglionilor, şi se unge inclusiv burta bebeluşului care are colici.

Sunătoarea se găseşte cam peste tot, pe marginea drumurilor, în păduri, pe câmpii şi dealuri, din iulie până în septembrie, fiind parcă o binecuvântare pentru toată lumea cu mirosul şi puterea sa de binefacere. Uleiul de sunătoare prinde o culoare roşiatică, fapt ce a dus în credinţa populară la asemănarea lui cu sângele şi rănile Mântuitorului. Această plantă este, într-adevăr, una dintre cele mai bune pentru răni, datorită puterii sale calmante, cicatrizante şi antiinflamatorii.

Cremă pentru vindecarea rănilor, făcută în casă – cremă de sunătoare făcută în casă

Prepară foarte simplu cremă pentru vindecarea rănilor, făcută în casă. 2 mâini pline de florile de sunătoare se mărunţesc de 2 ori. Apoi, se pun într-o tigaie la încins 500 de grame de untură de porc. În loc de untură se poate pune ulei de cocos, ulei de avocado, unt vegetal shea sau cacao. La acestea din urmă se adaugă ceară curată de albine, care are rol de a conserva. Plantele se amestecă în grăsimea fierbinte, se lasă să sfârâie scurt în tigaie, se mai amestecă, apoi se trage de pe foc, se acoperă cu un capac şi se lasă aşa peste noapte. A doua zi, se încălzeşte totul foarte uşor şi se filtrează prin tifon. Crema obţinută se introduce cât este caldă în recipientele pregătite. Se ţine la frigider.

Cremă pentru vindecarea rănilor, făcută în casă – ulei de sunătoare făcut în casă, excelent remediu pentru arsurile solare

Pentru uleiul de sunătoare florile trebuie culese pe vreme însorită. Acestea se îndeasă cu grijă într-o sticlă, peste care se toarnă ulei fin de măsline până ce se acoperă florile. Sticla cu florile de sunătoare şi ulei se lasă câteva săptămâni în soare sau undeva cât mai aproape de aragaz. După ceva vreme, uleiul va căpăta o culoare roşie. Se filtrează cu grijă prin tifon şi se ţine în recipiente de culoare închisă. De ştiut că pentru arsuri florile de sunătoare se lasă la macerat în ulei de in.