Cele mai bune uleiuri esenţiale, recomandate iarna

1 2 jpg jpeg

Uleiul esenţial de lămâie

Are proprietăţi dezinfectante. Mirosul pe care îl degajă te poate ajuta să te eliberezi de stres. Poate fi folosit şi pentru a curăţa unele suprafeţe din casă, dacă adaugi câteva picături de ulei esenţial în oţet din mere.

Uleiul de mentă

Util pentru a scăpa de durerile de cap care însoţesc răceala şi gripa este uleiul esenţial de mentă. Datorită conţinutului de mentol, te poate ajuta şi să ameliorezi durerile de gât cauzate de problemele de sănătate specifice sfârşitului de an.

Uleiul esenţial de lavandă

Suferi de stări de anxietate? Ei bine, un remediu excelent este uleiul esenţial de lavandă. Pui câteva picături într-un vas cu apă şi inhalezi. Te elibereză de stres şi îţi induce o stare de bine. Totodată, pentru mâini catifelate, poţi folosi cremă cu ulei de lavandă.

Uleiul esenţial de eucalipt

Nasul înfundat este un simptom des întâlnit în caz de răceală şi gripă. La decongestionarea căilor nazale ajută uleiul esenţial de eucalipt. Acesta are şi proprietăţi antibacteriene. Poţi face şi un amestec din ulei esenţial de scorţişoară, portocală, eucalipt şi oregano, care este recomandat pentru creşterea imunităţii.

Uleiul esenţial de cimbru

Acest ulei este un bun tonic pentru organism. Este folosit pentru prepararea produselor natrurale care tratează tusea. Are proprietăţi antibacteriene, antimicrobiene, cât şi antivirale. De aceea, etse unul dintre cele mai bune uleiuri esenţiale la care poţi apela pe timp de iarnă.

Uleiul esenţial de pin

Uleiul de pin acţionează asupra celulitei. Îţi poţi face masaj anticelulitic folosindu-l. Este util şi împotriva gripei şi contra infecţiilor respiratorii. Are proprietăţi antibacteriene, antiseptice, analgezice, cât şi energizante. De aceea, este unul dintre cele mai benefice uleiuri esenţiale pentru organism.