Ceaiuri care con┼úin cofein─â, perfecte pentru somnoro┼či

1 2 jpg jpeg

Exist─â diferite moduri de a ne trezi diminea┼úa, unii prefer─â cafeaua, ├«n timp ce al┼úii sunt consumatori ├«nr─âi┼úi de ceaiuri. Iar cele care con┼úin cafein─â sunt perfecte pentru dimine┼úile ploioase ┼či somnoro┼čii care se dau greu jos din pat.

Nu toat─â lumea prefer─â cafeaua, iar acest lucru nu este o problem─â, c─âci anumite ceaiuri con┼úin cofeina de care avem nevoie s─â ne punem pe picioare ┼či s─â intr─âm ├«n func┼úiune la nivelul optim.

Ceaiul con┼úine diferite niveluri de cofein─â, ┼úin├ónd cont de tipul de ceai, de diversitatea plantelor ┼či de cum este preparat. ├Än mare, ceaiul verde con┼úine ├«ntre 5-20 miligrame de cofein─â, ceaiul maroniu ├«ntre 35-45 de miligrame, iar ceaiul negru ├«ntre 45-60 de miligrame ├«ntr-o cea┼čc─â.

Ceaiuri care con┼úin cafein─â ÔÇô ├«ncepe ziua cu aroma pl─âcut─â de ceai verde

Ceaiul verde are o multitudine de variet─â┼úi, foarte pu┼úine fiind cunoscute ├«n afara Asiei. Nu este oxidat deloc, deoarece frunzele proasp─ât culese se ruleaz─â ┼či se ard imediat. A┼čadar, ceaiul verde are calit─â┼úi mult mai vegetale dec├ót ceaiul maroniu sau cel negru. Aproape toate ceaiurile verzi dau o culoare verzuie, pl─âcut─â, fiecare ceai verde fiind extrem de aromat. Pentru persoanele care ador─â ceaiul verde ┼či are nevoie doar de pu┼úin─â cafein─â pentru a se sim┼úi bine, este cea mai bun─â alegere.

Ceaiuri care con┼úin cofein─â ÔÇô ceaiul maroniu, exact ce ai nevoie pentru a te revigora

Ceaiul maroniu este oxidat, dar nu la fel de tare ca cel negru. Este puntea, leg─âtura de trecere de la ceaiul verde la ceaiul negru. Interesant este c─â cele mai multe tipuri de ceai maroniu au o arom─â foarte intens─â de flori ┼či gust de piersic─â. Culoarea acestui ceai variaz─â de la verde pal, la roz p├ón─â la auriu ├«nchis.

Acest tip de ceai se potrive┼čte cel mai bine cu persoanele care au nevoie de cafein─â pentru a se sim┼úi mai bine ┼či a fi gata de ac┼úiune. Aroma acestui ceai ├«┼úi red─â buna dispozi┼úie chiar ┼či dup─â lungi perioade de stress sau oboseal─â.

Ceaiuri care con┼úin cofein─â ÔÇô ceaiul negru te va face s─â renun┼úi la cafea

Ceaiul negru provine din l─âsarea frunzelor la uscat ┼či oxidat timp de 16 ore, ├«nainte ca procesul s─â fie oprit prin arderea frunzei. Exist─â foarte multe variet─â┼úi de ceai negru, de obicei de culoare ro┼čiatic-maroniu, cu arom─â excelent─â ┼či efecte revigorant rapid.

C├ónd chiar ai nevoie de ceva puternic, de ceva care s─â te trezeasc─â rapid la realitate, o can─â de ceai negru este tot ce ├«┼úi trebuie. Aroma complet─â, vioaie ┼či puternic─â ├«┼úi d─â energia de care ai nevoie s─â ├«ncepi activitatea de zi cu zi.