Ce se poate trata prin terapia Bowen

1 2 jpg jpeg

Terapia Bowen îmbunătăţeşte circulaţia sanguină şi limfatică, ajută la eliminarea toxinelor şi la redarea mobilităţii articulare. În cadrul acestei terapii sunt atinse delicat puncte importante, precum cele de la nivelul ţesutului conjunctiv, care îndeplineşte funcţii importante, una dintre acestea fiind intervenţia în mecanismul de apărare al organismului, prin eliberarea de anticorpi.

Orice disfuncţie la nivelul ţesutului conjunctiv poate perturba activitatea unor organe, a muşchilor şi a nervilor.

Pentru multe probleme de sănătate, terapia Bowen aduce vindecarea, iar pentru afecţiunile pe care nu le poate trata, aduce ameliorare pe termen lung.

Reduce durerile

Prin tehnica Bowen se scurtează perioada de convalescenţă, se reduc durerile de oase (acute sau cronice) şi se „reaşază” oasele (cu toate că nu se fac manevre dureroase la nivelul articulaţiilor sau al oaselor).

Se obţin, de asemenea, rezultate bune în scleroza multiplă, poliartrită reumatoidă, paralizii, distrofie musculară, tetrapareză spastică, oboseală cronică, migrene, boala Parkinson, dureri de spate, traumatisme cervicale, stres, depresie, atacuri de panică, astm, bronşită, sciatică, infertilitate, dureri menstruale, menstruaţie neregulată, sidrom premenstrual, dezechilibre hormonale şi probleme digestive (constipaţie, diaree, balonare) şi boli ale organelor interne (stomac, rinichi, ficat).

Chiar şi în cazul bolilor cronice rezultatele se pot observa după primele şedinţe.

Cum decurge o şedinţă

Şedinţele au o durată de cel mult o oră, iar în cadrul lor, terapeutul apasă uşor cu buricul degetelor puncte specifice ale corpului, direct pe piele sau chiar peste îmbrăcăminte lejeră.

Persoana trebuie să stea culcată pe un pat sau poate sta pe un scaun. Între seturile de mişcări efectuate într-o ordine stabilită, este nevoie de două-trei minute de repaus. Între două şedinţe este recomandată o pauză de şapte zile, durată necesară pentru ca organismul să preia informaţia primită şi să o prelucreze pentru „repararea” problemei. Astfel, se normalizează circuitul limfatic, se „reaşază” oasele, se retrasează meridianele energetice ale organismului şi se reinstalează echilibrul psihic, necesar vindecării.