Ce proprietăţi are borşul

1 2 jpg jpeg

Borşul este bogat în vitamine precum: complexul vitaminelor B, vitamina D, vitamina H, calciu, magneziu, fosfor, enzime, oligoelemente.

Iată ce proprietăţi are borşul: bogat în vitamine, calciu şi magneziu

De aceea, acest aliment folosit, în mod normal, pentru ciorbă îl întâlnim şi în medicina naturistă în diferite afecţiuni precum: anemie, bronşită, astm, sinuzită, reglează nivelul glicemiei. Borşul favorizează asimilarea metalelor precum nichelul, cromul, cuprul, seleniul, aurul dar şi a vitaminelor şi e folosit în scurtează perioada de convalescenţă. Datorită faptului că borşul elimină toxinele din organism are rol benefic în prevenirea infarctului şi cancerului de colon, în curele de detoxifiere şi slăbire, în mahmureală.

Pentru trezirea din beţie trebuie să bei 1 – 2 litri de borş dintr-o dată. De asemenea, se bea minimum 1 litru din această licoare a doua zi, pentru a combate simptome ale mahmurelii, cum ar fi ameţeala, durerea de cap, senzaţia de vomă.

De fapt, această licoare este recomandă pentru revigorarea întregului organism. Dacă vrei să prinzi energie, bea câte o cană cu borş cu un sfert de oră înaintea fiecărei mese principale, timp de 21 de zile. După o pauză de şapte zile, cura se poate repeta.

Borşul le este recomandat şi persoanelor care suferă de diabet, artrită, gută şi cu probleme reumatice, hepatice şi renale. Dacă aveţi vreuna dintre aceste probleme, este indicat să beţi câte o cană de borş pe zi, timp de două săptămâni.

Ce proprietăţi are borşul - scade tensiunea şi reduce colesterolul, dar te şi scapă de kilogramele în plus

Borşul este recomandat pentru toate problemele de ficat şi de fiere. Această licoare curăţă şi fortifică organele interne. Se bea pe stomacul gol, cu 15 minute înainte de masă, câte o cană cu borş în care se adaugă o jumătate de linguriţă de pulbere de pelin. Şi nivelul crescut al glicemiei poate fi reglat tot cu borş, băut înainte de a mânca.

De asemenea, borşul scade tensiunea şi reduce colesterolul. Este folositor în boli cardiace, insomnii sau după un efort fizic sau intelectual. În plus, s-a constatat că durerile de cap, însoţite de ameţeli, cedează dacă suferindul bea un litru de borş pe parcursul unei zile. Este bine să asocieze acestei terapii şi o frecţie uşoară a tâmplelor cu oţet de mere.

Dacă vrei să scapi de kilogramele în plus, trebuie să consumi – timp de o săptămână, un tonic simplu şi foarte eficient, pe care să-l prepari din 500 grame de borş proaspăt, 2 litri de apă, zeama unei lămâi şi 3 linguri de miere. Toate ingredientele se pun într-un vas şi se amestecă bine, până ce se omogenizează. Toată cantitatea se bea într-o singură zi.