Ce poţi trata cu ajutorul inhalaţiilor

1 2 jpg jpeg

Inhalaţiile cu muşeţel te scapă de tuse

În momentele în care suferi de tuse, un remediu excelent este o inhalaţie cu aburi de muşeţel şi de cimbru. Ai nevoie de un prosop şi de un bol.

Torni doi litri de apă clocotită în bol, apoi pui flori de muşeţel uscate şi cimbru. Stai cu capul aplecat deasupra vasului şi acoperă-ţi capul cu un prosop. Este indicat să inhalezi aburii timp de ­10-15 minute.

Lavanda, cotra bronşitei

O linguriţă de lavandă, una de rozmarin, o lingură de miere şi doi litri de apă fierbinte sunt ingredientele care grăbesc vindecarea bronşitei. Inhalaţia se face seara, înainte de culcare. Este indicată, de asemenea, şi dacă suferi de laringită şi de amigdalită.

Eucaliptul, contra amigdalitei

Durerile de gât care apar când eşti răcit pot fi calmate dacă recurgi la o baie de aburi cu ulei de eucalipt. Uleiul din frunze de eucalipt face adevărate minuni pentru gât, căci are proprietăţi antiseptice, expectorante şi reduce inflamaţia.

Pui 2-3 picături de ulei la un litru de apă fierbinte. Iar pentru durerile de cap, fă o baie de abur cu ulei de cuişoare. În câteva minute, te vei simţi mult mai bine.

După fiecare inhalaţie, ţine un prosop moale peste faţă, timp de ­20-30 de minute, în timp ce tu stai întins pe pat şi te relaxezi.Totodată, este bine să faci câte o inhalaţie în fiecare seară, timp de o săptămână. În cazul bronşitei, sunt indicate chiar două reprize pe zi.

Ţine cont de faptul că aceste tratamente nu sunt indicate persoanelor care suferă de astm, femeilor gravide şi copiilor mici.