Ce nu ştiai că poţi trata cu ajutorul oţetului din cidru de mere

1 2 jpg jpeg

Reduce pofta de mâncare

Unul dintre beneficiile oţetului din cidru de mere este acela că reduce apetitul, fiind indicat persoanelor care se află la cură de slăbire. Un studiu efectuat de către cercetătorii britanici a arătat că persoanele care au consumat la masă şi o salată care conţinea oţet din cidru de mere s-au săturat mai repede, spre deosebire de celelalte.

Consumul de oţet de mere ajută la stimularea digestiei şi la reînnoirea florei intestinale. Astfel, este util în ameliorarea simptomelor tulburărilor digestive precum constipaţia şi balonările.

De asemenea, un studiu japonez spune că oţetul de cidru de mere poate preveni formarea ulcerului gastric. În cele din urmă, oţetul de cidru de mere este, de asemenea, foarte util în caz de intoxicaţie alimentară, deoarece ajută la distrugerea bacteriilor localizate în sistemul digestiv.

Pentru a profita la maximum de beneficiile sale asupra digestiei, cel mai bine este să diluezi 2 linguriţe de oţet de mere într-o ceaşcă mare de apă caldă. Îndulceşte, eventual, cu 2 linguriţe de miere şi bea acest amestec cu o jumătate de oră înainte de masă.

Dureri de spate, reumatism, entorse şi alte neplăceri musculare pot fi ameliorate cu oţet de cidru de mere. Cea mai simplă metodă este de a turna două pahare mari de oţet în apa din cadă. De asemenea, poţi adăuga un pumn de sare grunjoasă, pentru efecte maxime.

Oţetul de cidru conţine calciu, fosfor, fluor, sulf şi fier. Medicul american DeForest Clinton Jarvis, convins de beneficiile acestuia, a creat „cocktail-ul lui Jarvis“. Acesta este băut în principal de către sportivi, permiţându-le să recupereze mineralele eliminate în în urma transpiraţiei, în timpul antrenamentului.

Acest cocktail poate fi utilizat pentru bolile care provoacă transpiraţie abundentă precum rujeola, de exemplu. Reţeta este simplă: se amestecă două linguriţe de oţet de cidru de mere în 250 ml de apă minerală bogată în sodiu, apoi se adaugă 2 linguriţe de miere. Se recomandă un pahar pe zi.