Ce boli vindecă apele minerale

1 2 jpg jpeg

Apele minerale lupta impotriva gastritei hipoacide

Dacă ai această afecţiune nu ezita să faci o cură cu ape sulfuroase. O cură internă, de 18 zile, de două ori pe an, este cea mai potrivită. Trebuie să bei câte cinci-şase pahare de apă sulfuroasă pe zi, dar poţi face şi spălături interne, în centrele de tratament din staţiuni.

Cura este utilă şi în cazul colitelor, în cazul bolilor de ficat, diabetului zaharat şi pentru persoanele care suferă de boli endocrine. Totodată, băile zilnice cu ape sulfuroase sunt de mare ajutor în afecţiunile dermatologice.

Poţi merge la tratament în staţiuni precum Călimăneşti, Căciulata, Băile Govora, Bârzava, Băile Herculane, Harghita Băi.

Apele minerale reduc secreţia gastrică

Apele minerale ajută şi la normalizarea enzimele digestive, fiind ideale pentru bolnavii de ulcer. Acestea sunt recunoscute şi pentru că ajută organismul să secrete insulină.

De aceea, una sau două cure interne, anuale, de 18 zile, sunt numai bune în cazul diabeticilor. Poţi merge la Amara, Techirghiol, Lacul Sărat, Slănic Moldova, Sângeorz Băi, Bazna.

Mai poţi citi şi:

- Ce poţi trata la băi

- Cât de mult te ajută cura la salină?

- Ce beneficii au salinele de oraş

Ameliorează reumatismul

O cură externă cu ape iodurate (băi zilnice, în staţiuni), cel puţin o dată pe an, timp de 18-20 de zile, este recomandată în cazul reumatismului, cât şi pentru scăderea tensiunii arteriale.

În cură internă, apele iodurate sunt utile în caz de intoxicaţii cu plumb sau mercur, cât şi pentru creşterea imunităţii. Şi inhalaţiile cu ape iodurate au efecte benefice în cazul rinitelor.

Govora, Olăneşti, Bazna, Sărata Monteoru sunt staţiunile unde poţi urma o astfel de cură.

Te scapă de anemie

Datorită cantităţii bogate de fier, apele minerale feruginoase sunt indicate dacă suferi de anemie feriptivă. O cură internă este ideală şi pentru stimularea metabolismului şi pentru creşterea imunităţii.

Ai grijă, în această cură, nu ai voie să consumi lactate. Staţiunile unde poţi face astfel de cure sunt Buziaş, Vatra Dornei, Slănic Moldova, Tuşnad.