Ce boli poţi trata prin reflexoterapie

1 2 jpg jpeg

Reflexoterapia ├«┼či are originile ├«n Egiptul Antic, fiind descoperite dovezi ├«n acest sens care dateaz─â din anul 2330 ├« Hr.

Indicaţiile reflexoterapiei

Acest tip de masaj este eficient dac─â suferi de migrene, oboseal─â cronic─â, dureri de cap, tulbur─âri menstruale, afec┼úiuni respiratorii, diaree, constipa┼úie, reumatism, infec┼úii, sinuzit─â, impoten┼ú─â, insomnie, tensiune muscular─â, dar ┼či dac─â ai probleme cu circula┼úia s├óngelui. Aceast─â terapie alternativ─â este de ajutor ┼či celor cu depresie ┼či infertilitate.

Atenţie!

Reflexoterapia nu este recomandat─â femeilor ├«ns─ârcinate ┼či nici persoanelor cu insuficien┼ú─â renal─â, ├«n caz de micoze, ulcer varicos, celor care au tensiune oscilant─â ┼či celor care au suferit o hemoragie cerebral─â. Te scap─â de migrene

Dacă ai migrene, zona care trebuie masată sunt degetele de la picioare. În schimb, pentru a trata durerile cauzate de inflamaţia nervului sciatic, masajul se face în zona călcâiului. Partea piciorului de sub degetul mare este cea care trebuie să fie masată în cazul afecţiunilor glandei parotide.

Cum se face masajul

Potrivit principiilor reflexoterapiei, talpa piciorului stâng corespunde organelor situate în partea stângă a organismului, iar cealaltă talpă organelor din partea dreaptă a corpului.

Specialistul inspecteaz─â cu aten┼úie talpa, apoi aplic─â tehnici de masaj specifice. O ┼čedin┼ú─â de masaj are o durat─â cuprins─â ├«ntre 45 ┼či 60 de minute. Pacientul trebuie s─â se relaxeze, nu are nevoie de alte preg─âtiri ├«n prealabil.

La prima ┼čedin┼ú─â, terapeutul ├«i pune ├«ntreb─âri despre starea de s─ân─âtate. Masajul t─âlpilor este recomandat tuturor categoriilor de v├órst─â, inclusiv v├órstnicilor ┼či copiilor. La primele ┼čedin┼úe de reflexoterapie, pacien┼úii pot sim┼úi st─âri de grea┼ú─â, pot l─âcrima sau se pot sim┼úi agita┼úi, ├«ns─â nu trebuie s─â se ├«ngrijoreze, pentru c─â sunt eliminate toxinele din corp.