Bowen sau tratarea prin atingere

1 2 jpg jpeg

Cunoscut─â ┼či sub numele de Bowtech, terapia Bowen este ÔÇ×o tehnic─â terapeutic─â ce are la baz─â teoria conform c─âreia organismul ├«n stare de relaxare total─â ├«┼či activeaz─â abilitatea de a rezolva orice problem─â a corpului sau a min┼úii, prin readucerea acestora ├«n echilibru ┼či armonie. Este o metod─â de vindecare neinvaziv─â ┼či foarte delicat─âÔÇť, explic─â Alexandru Ivan, terapeut Bowen acreditat de Academia de Tehnic─â Bowen din Australia.

De┼či ├«n Rom├ónia nu este at├ót de cunoscut─â, pe plan interna┼úional, tratarea prin atingere este considerat─â, at├ót de medicina alopat─â, c├ót ┼či de cea alternativ─â, o metod─â sigur─â prin care te po┼úi ├«ns─ân─âto┼či. Premisa acestei terapii este c─â, ├«n stare de destindere profund─â, terapeu┼úii au abilitatea de a trata orice problem─â a organismului sau a min┼úii, prin readucerea lor ├«n echilibru ┼či armonie.

Cum decurge o ┼čedin┼ú─â

Terapia Bowen lucreaz─â, ├«n principal, prin sistemul nervos, at├ót asupra sistemului osos, c├ót ┼či la nivel muscular. ÔÇ×O ┼čedin┼ú─â de terapie Bowen const─â ├«ntr-un num─âr de mi┼čc─âri delicate, cu pauze de c├óteva minute ├«ntre ele, practicate cu degetele asupra mu┼čchilor ┼či ┼úesuturilor articulare. Astfel, se transmit mesaje ├«n interiorul corpului, de reactivare a memoriei celulare, a unei st─âri ideale, de relaxare ┼či echilibruÔÇť, spune terapeutul Alexandru Ivan.

O ┼čedin┼ú─â dureaz─â ├«ntre 40 ┼či 60 minute, iar rezultatele se v─âd ├«nc─â de la prima zi de tratament. Spre deosebire de alte tehnici fizice, ├«n terapia prin atingere, terapeutul nu for┼úeaz─â corpul s─â ÔÇ×execute o comand─âÔÇť, ci ├«i permite acestuia s─â se autovindece ├«n ritmul s─âu. Sunt recomandate 7 zile de pauz─â ├«ntre 2 ┼čedin┼úe, pentru ca organismul s─â aib─â timp s─â ÔÇ×repare stric─âciunileÔÇť.

├Än urma masajului medical, deplas─ârile osoase se ÔÇ×rea┼čaz─âÔÇť, tensiunile musculare se elibereaz─â, circuitul limfatic normal se restabile┼čte, iar echilibrul psihic se normalizeaz─â.

Info: De aceast─â terapiei pot beneficia toate persoanele, indiferent de v├órst─â. Pentru c─â nu are reac┼úii adeverse ┼či femeile ├«ns─ârcinate se pot bucura de efectele trat─ârii prin atingere.

BULIN─é: Terapeutul este cel care stabile┼čte num─ârul necesar de ┼čedin┼úe ├«n func┼úie de gravitatea afec┼úiunii. Pre┼úul unei ┼čedin┼úe porne┼čte de la 50 de lei. Istoria terapiei

Tratarea prin atingere a fost conceput─â ├«n anii '50 de Thomas Ambrose Bowen. Acesta lucra la Fabrica de Ciment din Geelong, Australia. Seara, dup─â munc─â, ├«ncerca s─â-i ajute pe oameni s─â-┼či rezolve problemele de s─ân─âtate. Mai t├órziu, el a luat hot─âr├órea s─â-┼či deschid─â propriul cabinet.

Printre pacien┼úii s─âi s-au num─ârat persoane care au suferit accidente sportive ┼či cele cu dizabilit─â┼úi. Chiar dac─â nu a urmat cursuri de specialitate ├«n domeniul medicinii, Tom Bowen a devenit un terapeut celebru, cu peste 13.000 de pacien┼úi pe an.

Alexandru Ivan, terapeut Bowen

www.terapiebowen.ro

Printre suferinţele care răspund foarte bine la această terapie se numără: umăr înţepenit, probleme la genunchi, luxaţie a gleznei, migrene, dureri de cap, stres.

┼×i persoanele care au simptome astmatice ┼či bron┼čite, dureri de spate ÔÇô sciatic─â, leziuni cauzate de activit─â┼úi sportive, alergii de prim─âvar─â, probleme renale, se confrunt─â cu oboseal─â acut─â ┼či cronic─â, incontinen┼ú─â nocturn─â ┼či au suferit atacuri cerebrale pot apela la tratarea prin atingere.

Unele dintre afec┼úiunile ├«n care s-a demonstrat o ameliorare dup─â terapia Bowen sunt: scleroza multipl─â, paralizie cerebral─â, paralizie facial─â periferic─â, distrofie muscular─â, mialgie fibrinoas─â, atac cerebral ┼či boala Parkinson.