Bowen sau tratarea prin atingere

1 2 jpg jpeg

Cunoscută şi sub numele de Bowtech, terapia Bowen este „o tehnică terapeutică ce are la bază teoria conform căreia organismul în stare de relaxare totală îşi activează abilitatea de a rezolva orice problemă a corpului sau a minţii, prin readucerea acestora în echilibru şi armonie. Este o metodă de vindecare neinvazivă şi foarte delicată“, explică Alexandru Ivan, terapeut Bowen acreditat de Academia de Tehnică Bowen din Australia.

Deşi în România nu este atât de cunoscută, pe plan internaţional, tratarea prin atingere este considerată, atât de medicina alopată, cât şi de cea alternativă, o metodă sigură prin care te poţi însănătoşi. Premisa acestei terapii este că, în stare de destindere profundă, terapeuţii au abilitatea de a trata orice problemă a organismului sau a minţii, prin readucerea lor în echilibru şi armonie.

Cum decurge o şedinţă

Terapia Bowen lucrează, în principal, prin sistemul nervos, atât asupra sistemului osos, cât şi la nivel muscular. „O şedinţă de terapie Bowen constă într-un număr de mişcări delicate, cu pauze de câteva minute între ele, practicate cu degetele asupra muşchilor şi ţesuturilor articulare. Astfel, se transmit mesaje în interiorul corpului, de reactivare a memoriei celulare, a unei stări ideale, de relaxare şi echilibru“, spune terapeutul Alexandru Ivan.

O şedinţă durează între 40 şi 60 minute, iar rezultatele se văd încă de la prima zi de tratament. Spre deosebire de alte tehnici fizice, în terapia prin atingere, terapeutul nu forţează corpul să „execute o comandă“, ci îi permite acestuia să se autovindece în ritmul său. Sunt recomandate 7 zile de pauză între 2 şedinţe, pentru ca organismul să aibă timp să „repare stricăciunile“.

În urma masajului medical, deplasările osoase se „reaşază“, tensiunile musculare se eliberează, circuitul limfatic normal se restabileşte, iar echilibrul psihic se normalizează.

Info: De această terapiei pot beneficia toate persoanele, indiferent de vârstă. Pentru că nu are reacţii adeverse şi femeile însărcinate se pot bucura de efectele tratării prin atingere.

BULINĂ: Terapeutul este cel care stabileşte numărul necesar de şedinţe în funcţie de gravitatea afecţiunii. Preţul unei şedinţe porneşte de la 50 de lei. Istoria terapiei

Tratarea prin atingere a fost concepută în anii '50 de Thomas Ambrose Bowen. Acesta lucra la Fabrica de Ciment din Geelong, Australia. Seara, după muncă, încerca să-i ajute pe oameni să-şi rezolve problemele de sănătate. Mai târziu, el a luat hotărârea să-şi deschidă propriul cabinet.

Printre pacienţii săi s-au numărat persoane care au suferit accidente sportive şi cele cu dizabilităţi. Chiar dacă nu a urmat cursuri de specialitate în domeniul medicinii, Tom Bowen a devenit un terapeut celebru, cu peste 13.000 de pacienţi pe an.

Alexandru Ivan, terapeut Bowen

www.terapiebowen.ro

Printre suferinţele care răspund foarte bine la această terapie se numără: umăr înţepenit, probleme la genunchi, luxaţie a gleznei, migrene, dureri de cap, stres.

Şi persoanele care au simptome astmatice şi bronşite, dureri de spate – sciatică, leziuni cauzate de activităţi sportive, alergii de primăvară, probleme renale, se confruntă cu oboseală acută şi cronică, incontinenţă nocturnă şi au suferit atacuri cerebrale pot apela la tratarea prin atingere.

Unele dintre afecţiunile în care s-a demonstrat o ameliorare după terapia Bowen sunt: scleroza multiplă, paralizie cerebrală, paralizie facială periferică, distrofie musculară, mialgie fibrinoasă, atac cerebral şi boala Parkinson.