Beneficiile ne┼čtiute ale ├«mpachet─ârilor cu n─âmol

1 2 jpg jpeg

├Ämpachet─ârile corporale implic─â numai ingrediente naturale, de obicei amestecuri de ierburi ┼či minerale, menite s─â ├«nfrumuse┼úeze sau s─â trateze. Uleiurile esen┼úiale, dar ┼či s─ârurile marine pot fi, de asemenea, utilizate ├«n tratamentele corporale, iar rezultatele pot fi imediate.

├Än cazul toxinelor sau a reten┼úiei de lichide, ce pot fi ameliorate doar pe moment, este nevoie de ├«mpachet─âri periodice cu n─âmol ┼či aloe vera. Acestea relaxeaz─â corpul ┼či reduc stresul, contribuind ┼či la mic┼čorarea tensiunii arteriale. Cum se efectueaz─â ├Än scop terapueutic, se fac b─âi cu n─âmol sau aplica┼úii de cataplasme sau comprese cu n─âmol. Tratamentele cu n─âmol absorb ┼či ajut─â la eliminarea toxinelor ┼či a excesului de fluide (cele intersti┼úiale, situate ├«ntre spa┼úiile mici de ┼úesuturi).

Pentru asigurarea unor rezultate optime, ├«nainte de ├«mpachetarea propriu-zis─â, pacientului ├«i este exfoliat ├«ntreg corpul, a┼čezat fiind pe o mas─â de masaj.

Dup─â ce se ├«ndep─ârteaz─â celulele moarte, printr-un du┼č c─âldu┼ú, terapeutul aplic─â n─âmolul pe corp ┼či apoi ├«l acoper─â cu un strat de folie de plastic. Ulterior, pacientul este ├«nvelit cu prosoape sau cu o p─âtur─â termic─â ┼či este l─âsat s─â se relaxeze pre┼ú de 30 de minute.

├Än centrele balneoclimaterice, pacien┼úii pot urma o serie de tratamente, inclusiv ├«mpachet─âri cu n─âmol, care au rat─â mare de succes. Acestea sunt recomandate, ├«n principal, pentru tratarea articula┼úiilor obosite ┼či dureroase ┼či pentru reducerea inflama┼úiilor.

La noi ├«n ┼úar─â, po┼úi merge la Techirghiol, Mangalia, Lacul S─ârat ┼či B─âile Herculane. Techirghiolul este faimos pentru tratamentele cu n─âmol ┼či datorit─â mediului s─âu hipersalin.

N─âmolul confer─â pielii un aspect frumos ┼či hidratat. De asemenea, tonifiaz─â ┼či confer─â fermitate pielii, relaxeaz─â ┼či calmeaz─â musculatura.

Anumite materiale, folosite pentru ├«nf─â┼čurarea corpului, aplicate peste argil─â, alge marine, dar mai ales n─âmol, pot ÔÇ×scoateÔÇŁ toxinele din organism.

├Ämpachet─ârile ┼či b─âile cu n─âmol au o important─â activitate antiinflamatoare, care poate remedia unele probleme de piele. Un studiu realizat de medicii italieni a demonstrat c─â poate reduce semnificativ simptomele cauzate de psoriazis. De asemenea, amelioreaz─â acneea.

ÔÇó Indicate ├«n reumatism

N─âmolul a fost folosit, de secole ├«ntregi, ├«n estul ┼či vestul Europei, ca modalitate de calmare a artritei, ├«n cele mai renumite centre de tratament. ├Ämpachet─ârile cu n─âmol au rezultate bune ┼či ├«n cazul reumatismului.

Datorit─â compozi┼úiei sale biochimice, n─âmolul poate trata afec┼úiuni inflamatoare (spondilit─â anchilozant─â, poliartrit─â reumatoid─â) ┼či musculare. Tot el cre┼čte ┼či flexibilitatea articula┼úiilor, red├ónd mobilitatea.