Băutura care le fereşte pe femei de cancerul la colon

1 2 jpg jpeg

Cercetatorii au studiat, timp de 12 ani, datele obţinute în urma unui studio la care au participat 96.000 de femei şi bărbaţi.Participanţii la studiu aveau vârstele cuprinse între 40 şi 69 de ani.

Ţine la distanţă un tip de cancer periculos

Specialiştii au subliniat faptul că mecanismul prin care cafeaua ar putea preveni cancerul la colon este încă necunoscut. Se pare însă că, conţinutul cofeinei ar putea stimula funcţionarea colonului sau efectul ar putea fi datorat proprietăţilor antioxidante ale cafelei.

Cafeaua aduce şi alte multe beneficii organismului. De exemplu, cei care obişnuiesc să consume această băutură au un risc redus de boli mintale.

Te scapă de migrene

În plus, această licoare poate stimula memoria, dar te poate scăpa şi de nesuferitele migrene. În plus, un studiu efectuat de Harvard School of Public Health a demonstrat că, consumul de 2-4 ceşti de cafea pe zi reduce predispoziţia spre suicid a bărbaţilor şi femeilor cu până la 50%.

Te fereşte de diabet

Pe de altă parte, consumul de cafea poate reduce riscul de diabet zaharat tip 2 cu 50%. Totodată, cofeina din cafea creşte numărul acizilor graşi care circulă în fluxul sanguin, sporindu-se astfel performanţa sportivă.

Scade riscul de gută

Cafeaua poate reduce, de asemenea, incidenţa de ciroză hepatică. Nu în ultimul rând, consumul de cafea scade riscul de gută la bărbaţii care au peste 40 de ani. Mai este demonstrat şi faptul că, această băutură creşte nivelul de inteligenţă dobândită.

Cât e bine să bei

Specialiştii recomandă 250 de ml de cafea pe zi. O doză mult prea mare ar putea să-ţi dăuneze.