Avantajele du┼čului cu ap─â cald─â ┼či rece

1 2 jpg jpeg

Avantajele du┼čului cu ap─â cald─â ┼či rece: ├«mbun─ât─â┼úe┼čte circula┼úia s├óngelui

Se ┼čtie c─â circula┼úia sangvin─â este ├«n str├óns─â leg─âtur─â cu riscul de apari┼úie a problemelor cardiovasculare. Una dintre solu┼úiile care favorizeaz─â circula┼úia s├óngelui ┼či te fere┼čte de acest tip de afec┼úiuni este chiar metoda de alternare a apei calde cu cele reci.

├Än timp ce apa rece face ca vasele de s├ónge s─â-┼či reduc─â dimensiunea, cea cald─â le m─âre┼čte ├«n diametru ┼či face ca s├óngele s─â circule mai repede.

Du┼čul sco┼úian se num─âr─â printre metodele prin care po┼úi face ca circula┼úia sangvin─â s─â fie mai bun─â, ceea ce ajut─â la prevenirea bolilor vasculare, a hipertensiunii arteriale, dar ┼či a varicelor.

Avantajele du┼čului cu ap─â cald─â ┼či rece: alung─â insomnia

Numeroase studii au ar─âtat c─â ┼čocul produs de apa rece asupra organismului ajut─â multe persoane s─â-┼či diminueze senza┼úia de supra├«nc─ârcare, de stres.

De aceea, speciali┼čtii recomand─â deseori persoanelor care sufer─â de tulbur─âri de somn, celor care trec prin perioade stresante sau care au st─âri depresive s─â apeleze la du┼čurile sco┼úiene.

Combinaţia apei calde cu cea rece face ca starea de tensiune interioară să se reducă, ceea ce ajută la instalarea stării de bine.

Explica┼úia speciali┼čtilor este una simpl─â: expunerea la frig activeaz─â sistemul nervos simpatic (responsabil pentru reac┼úia de fug─â sau lupt─â ├«n cazul unui pericol) ┼či ajut─â la eliberarea noradrenalinei, un produs chimic care atenueaz─â depresia.

Avantajele du┼čului cu ap─â cald─â ┼či rece: hidrateaz─â pielea ┼či p─ârul

Asemenea produselor de ├«ngrijire, du┼čurile sco┼úiene sunt o bun─â modalitate prin care ├«┼úi pot hidrata pieala ┼či p─ârul. Apa cald─â deschide cu u┼čurin┼ú─â porii, ajut├ónd la cur─â┼úarea pielii, ├«n timp ce apa rece ├«i ├«nchide, tocmai pentru a evita p─âtrunderea impurit─â┼úilor sub piele.

Lucrurile sunt similare ├«n cazul podoabei capilare. Alternarea apei rece cu cele calde face ca la nivelul scalpului ┼či a firului de p─âr s─â se p─âstreze uleiurile naturale. Astfel scalpul ┼či firul de p─âr sunt hidratate corespunz─âtor.