Apele minerale te vindecă de REUMATISM

1 2 jpg jpeg

Apele sulfuroase, contra gastritei

Ai gastrită hiperacidă cronică? Se poate trata eficient cu ape sulfuroase. Ai nevoie de o cură internă, de 18 zile, de două ori pe an.

Nu trebuie decât să bei câte cinci-şase pahare de apă sulfuroasă pe zi, dar poţi face şi spălături interne, în centrele de tratament din staţiuni. Cura este utilă şi în cazul colitelor, în cazul bolilor de ficat, diabetului zaharat şi în cazul persoanelor care suferă de boli endocrine.

Totodată, curele externe (băile zilnice cu ape sulfuroase) sunt indicate în afecţiunile dermatologice, renumite în acest sens fiind staţiunile Călimăneşti-Căciulata.

Unde te poţi trata: Călimăneşti, Căciulata, Băile Govora, Bârzava, Băile Herculane.

Apele iodurate întăresc imunitatea

În cură internă (se beau anumite cantităţi de apă minerală, în funcţie de recomandarea medicului), apele iodurate se recomandă în caz de hipertiroidie cu guşă, intoxicaţii cu plumb sau mercur, cât şi pentru creşterea imunităţii organismului.

Unde te poţi trata: Govora, Olăneşti, Bazna, Sărata Monteoru.

Apele clorurosodice vindecă ulcerul

În cură internă, apele cloruro-sodice slab mineralizate reduc secreţia gastrică şi normalizează enzimele digestive, fiind ideale pentru ulcer. Dacă ai o constipaţie, poţi bea, în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, câte două pahare cu astfel de ape minerale.

Apele cloruro-sodice ajută organismul să secrete insulină. Una sau două cure interne, anuale, sunt recomandate la diabetici.

Amara, Techirghiol, Lacul Sărat, Slănic Moldova, Sângeorz Băi, Bazna.

Băi zilnice

Pentru bolnavii de reumatism, se recomandă o cură externă cu ape iodurate (băi zilnice, în bazine special amenajate, în staţiuni), cel puţin o dată pe an, timp de 18-20 de zile. Tratamentul e bun şi pentru vasodilataţie şi scăderea tensiunii arteriale.