Albastrul te ajută să scapi de insomnie

1 2 jpg jpeg

Cromoterapia utilizează influenţa benefică pe care o exercită culorile atât asupra psihicului uman, cât şi asupra unor organe, ţesuturi, funcţii şi afecţiuni în mod direct sau indirect.

Se poate folosi lumina difuzată prin sticle colorate (becuri colorate în încăperi lipsite de altă lumină), iar aparatul ce va iradia culoarea va fi aşezat către corpul sau chiar către organul ce dorim a fi luminat. Se pot efectua zilnic maximum două aplicaţii. Iată care sunt afecţiunile care se tratează cu ajutorul culorilor.

* Pentru sporirea randamentului fizic se fac aplicaţii cu lumină de culoare roz, la nivelul membrelor inferioare, câte 5 minute pe fiecare membru. * Pentru insomnie se foloseşte albastru, pe tot corpul, timp de 3 minute. * Pentru oboseală se aplică pe zona ficatului oranj şi auriu, fiecare câte trei minute. * Pentru ameţeli se foloseşte o combinaţie de roz cu auriu pe tot corpul, fiecare câte trei minute. * Pentru lipsa poftei de mâncare, pe zona ombilicului se aplică auriu timp de 5 minute. * Pentru creşterea capacităţii de concentrare, aplicaţi lumină oranj pe tot corpul, timp de trei minute.