5 plante de apartament care te ajută să ai un somn odihnitor

1 2 jpg jpeg

Aloe vera

Pentru că ajută la purificarea aerului din încăpere, aloe vera este o plantă pe care o poţi ţine în dormitor. Aceasta purifica aerul, mai ales că ajută la absorbţia unor substanţe dăunătoare, cum sunt formadelhida şi benzenul.

De asemenea, produce şi oxigen pe te timpul nopţii, ceea ce nu este un lucru des întâlnit printre plantele de apartament.

Ficusul

Ficusul Benjamina poate fi considerată planta de apartament numărul 1 în ceea ce prveşte purificare aerului dintr-o încăpere. Aceasta ajută la eliminarea a peste 70% din benzen, toluen şi alte substaţe dăunătoare care pot fi emise în aer, mai ales dacă în încăpere există materiale sintetice. De aceea, vei avea o încăpere aerisită, loc în care te vei odihni mult mai bine.

Palmier Areca

Palmierul Areca ajută la purificarea aerului, căci absoarbe dioxidul de carbon şi alte toxine. De asemenea, palmierul Areca este de ajutor şi pentru umidificarea aerului, fiind cea mai bună soluţie naturală în acest sens. În timpul iernii chiar poate înlocui umidificatoarele din încăpere. Şi palmierul Bambus ajută la purificarea aerului.

Lavanda

Pentru că are un efect de relaxare, lavanda este o altă plantă pe care o poţi ţine în camera în care dormi. Aceasta trebuie însă să fie ţinută la lumină, pe pervaz, căci îi plac locurile luminoase.

Feriga de Boston

O altă plantă care menţine aerul curat în cameră este feriga de Boston. Ţine ghiveciul într-un loc în care soarele să nu bată direct. De asemenea, este sensibilă la temperaturile scăzute.