Terapia cu laser pentru renunţarea la fumat

1 metoda laseracustop dr florin bebesel jpg jpeg

Fumatul, viciul care ucide anual circa opt milioane de oameni la nivel mondial, poate fi învins printr-o tehnică revoluţionară, care integrează miile de ani de experienţă din medicina tradiţională chineză şi fototerapia modernă, de înaltă tehnologie. Metoda LaserAcuStop de renunţare la fumat, ce aparţine medicului Florin Bebeşel, constă într-o terapie nedureroasă, care se realizează prin stimularea luminoasă cu fasciculul laser asupra unor puncte speciale de pe mâini, picioare şi urechi.

Contextul actual al pandemiei de COVID-19 pune şi mai multă presiune asupra persoanelor care fumează, ele având un risc mai mare de a dezvolta o formă severă a infecţiei cu virusul SARS-CoV-2. În fiecare an, la data de 31 mai, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), împreună cu partenerii săi de pe glob, celebrează Ziua Mondială fără Tutun, o ocazie de a atrage atenţia asupra efectelor nocive ale consumului de tutun şi ale fumatului pasiv. Centrul Metodologic NaturaMedica.ro, al cărui fondator este doctorul Florin Bebeşel, se alătură acestei iniţiative, aducând în atenţia opiniei publice Metoda LaserAcuStop. Terapia prin care se poate renunţa la fumat foloseşte tehnologiile laser combinate cu acupunctura şi teoria meridianelor din medicina chineză. Tratamentul este conceput să reducă simptomele fizice ale dependenţei de nicotină şi ale renunţării definitive la fumat. Obiectivele sunt diminuarea dorinţei de a fuma, a stresului şi anxietăţii, eliberarea de endorfine (numite şi hormonii fericirii), precum şi promovarea sănătăţii şi a stării de bine. Alte manifestări, ce vor fi profund atenuate în urma terapiei, sunt irascibilitatea, incapacitatea de concentrare, stările de disconfort emoţional şi tulburările de somn.

Tratamentul este neinvaziv şi nu presupune medicamente         

„Tehnica are indicaţii terapeutice multiple şi efecte favorabile demonstrate în studii clinice controlate. Sunt folosiţi Low Power Lasers, adică lasere de joasă putere cu surse de lumină coerentă de joasă energie, care nu emit radiaţii ionizante şi care nu produc efecte termice asupra ţesuturilor vii. Tratamentul cu laser este neinvaziv şi nu implică medicamente. Nu există ace folosite în tratamentul nostru, astfel încât orice durere asociată de obicei cu ace de acupunctură a fost eliminată”, a declarat  doctorul Florin Bebeşel, specialist în acupunctură şi medicină ayurvedică. Sute de pacienţi au beneficiat până în prezent de avantajele acupuncturii cu laser, prin intermediul Metodei LaserAcuStop. Pachetul de asistenţă pentru renunţarea la fumat include 21 de zile, pe parcursul cărora pacientul nu va fuma deloc, el beneficiind de trei şedinţe de tratament prin Metoda LaserAcuStop. „Ne-am propus să ajutăm cât mai mulţi oameni să renunţe la acest viciu. Unul dintre pacienţii mei a fost un medic pneumolog din Râmnicu Vâlcea. Medicul a hotărât să scape de dependenţa de tutun, simţindu-se ambiţionat de pacienţii care îi treceau pragul cabinetului şi cărora chiar el le recomanda să renunţe la fumat. Deşi era ferm convins de efectele nocive ale fumatului, el nu a putut să renunţe la acest viciu, până în momentul în care a început terapia noastră. Un alt exemplu este cel al unei doamne care se pregătea să devină mamă. La recomandările medicului ginecolog, care i-a explicat riscurile la care este supus fătul pe parcursul sarcinii, a hotărât să înceapă tratamentul nostru. Potrivit studiilor, femeile însărcinate care fumează au un risc mai mare de avort spontan. De asemenea, malformaţiile congenitale sunt mai frecvente în rândul bebeluşilor ale căror mame au fumat în timpul sarcinii”, a mai precizat doctorul Florin Bebeşel