Ten sănătos - măşti pentru un ten sănătos

1 ten sanatos masti pentru un ten sanatos jpg jpeg

Îngrijirea pielii este esenţială când vine vorba de menţinerea unui ten perfect. În cele mai multe dintre cazuri rutina zilnică de îngrijire nu este suficientă pentru a avea un ten sănătos.

Ai puţin timp la dispoziţie înainte de culcare? Încearcă una din cele opt măşti pe care le ţi le propunem în rândurile de mai jos.

Ten sănătos - Mască de castraveţi – pentru tenul uscat

Amestecă un castravete dat prin răzătoare cu o ceaşcă de fulgi de ovăz şi cu o lingură de iaurt. Aplică un strat gros de mască pe faţă şi lasă să acţioneze timp de 30 de minute, după care îţi clăteşti tenul cu apă căldă.

Ten sănătos - Mască cu miere – pentru toate tipurile de ten

Aplică pe tenul umezit în prealabil un strat de miere (lasată la temperatura camerei) şi lasă să acţioneze timp de 5 minute. Clăteşte apoi tenul cu apă călduţă, după care cu apă rece şi şterge cu un prosop moale.

Ten sănătos - Mască cu iaurt – pentru tenul gras

Amestecă o jumătate de cană de iaurt cu puţină drojdie, după aplici un strat pe faţă şi laşi să acţioneze timp de 5 minute. Ulterior, clăteşti tenul cu apă călduţă până se curăţă bine.

Ten sănătos - Mască cu banană - anti-îmbătrânire

Pasează o banană coaptă şi aplică un strat subţire pe ten. Lasă să acţioneze timp de 10 minute, după care clăteşte-te cu apă călduţă şi lasă să se usuce tenul în voie. Pielea va fi mai moale şi mai netedă.

Ten sănătos - Mască cu fulgi de ovăz – pentru tenul gras

Amestecă două linguri de fulgi de ovăz cu o lingură de bicarbonat de sodiu şi puţină apă pentru a obţin o pastă. Aplică pe pielea umedă şi lasă se se usuce, după care clăteşti bine cu apă călduţă.

Ten sănătos - Mască cu suc de lămâie – pentru toate tipurile de ten

Se amestecă jumătate din zeama unei lămâi cu un albuş, după care se aplică un strat pe ten şi se lasă toată noaptea. Deşi va fi un pic mai dificil când se va usca, pe timpul nopţii, dimineaţa clăteşti bine tenul cu apă călduţă.

Ten sănătos - Mască cu iaurt şi banană – pentru tenul uscat

Zdrobeşte un sfert de banană, apoi adaugă o jumătate de ceaşcă de iaurt şi o linguriţă de miere de albine. Aplică un strat subţire de mască pe faţă şi lasă să acţioneze timp de 10 minute, după care clăteşte cu apă călduţă. Tenul va fi mai hidratat şi mai catifelat.

Ten sănătos - Mască cu avocado – pentru toate tipurile de ten

Pasează pulpa de la un avocado şi aplic-o pe ten într-un strat gros. În timp ce aştepţi 15 minute să se usuce masca, aplică şi două felii de castravete în zona ochilor. Clăteşte la final bine tenul cu apă călduţă.