Te pot ajuta plantele dacă ai psoriazis? Iată ce leacuri ai putea încerca!

1 psoriazis 28821749 xl jpg jpeg

Boal─â autoimun─â de care sufer─â ├«n jur de 400.000 de rom├óni, psoriazisul afecteaz─â multe aspecte ale vie┼úii de zi cu zi. Frecven┼úa ┼či intensitatea erup┼úiilor cutanate pot fi diminuate ┼či cu ajutorul unor remedii naturale.

Uleiul de mu┼če┼úel ┬á

Gra┼úie virtu┼úilor antiinflamatoare ┼či antiseptice, mu┼če┼úelul roman

 (Anthemis nobilis) este de ajutor persoanelor cu psoriazis. Uleiul din aceast─â plant─â are 2 beneficii: calmeaz─â m├ónc─ârimile date de erup┼úie ┼či destinde (boala are o component─â emo┼úional─â puternic─â, iar stresul este considerat un posibil factor declan┼čator al crizelor).

Preparat: ├Äntr-o sticlu┼ú─â de 100 ml, se amestec─â 20 de pic─âturi de ulei esen┼úial de mu┼če┼úel roman, 15 ml de ulei de lumini┼ú─â de sear─â ┼či se completeaz─â cu ulei de argan.

Utilizare: Câteva picături din acest amestec se aplică pe zonele afectate, de 3 ori pe zi, timp de 3 săptămâni.

Infuzia de urzică  

Urzica are propriet─â┼úi detoxifiante  ┼či, din acest motiv, este indicat─â pentru a atenua simptomele ├«n caz de psoriazis.

Preparat: Se pune o linguri┼ú─â de frunze de urzic─â uscate ├«ntr-o cea┼čc─â de ap─â clocotit─â, se las─â la infuzat 10 minute ┼či se beau 3 ce┼čti pe zi, ├«n puseele bolii.

Capsule de luminiţă de seară

Semin┼úele de lumini┼ú─â de sear─â amelioreaz─â st─ârile inflamatoare, at├ót ├«n cazul eczemelor, c├ót ┼či ├«n psoriazis.

Utilizare: Se iau c├óte 2 capsule cu ulei lumini┼ú─â de sear─â ├«nainte de micul dejun ┼či de cin─â, timp de 3 s─âpt─âm├óni pe lun─â. Acest ulei este contraindicat ├«n caz de epilepsie ┼či sarcin─â.

Argila

Cei afecta┼úi de psoriazis trebuie s─â foloseasc─â produse de toalet─â care s─â nu agreseze sau s─â irite pielea ┼či a┼ča suferind─â. Argila alb─â este o bun─â alegere din acest punct de vedere.

Utilizare: Pentru cur─â┼úarea fe┼úei, se amestec─â o linguri┼ú─â de argil─â alb─â cu o linguri┼ú─â de ap─â. Se aplic─â pe fa┼ú─â mas├ónd u┼čor, apoi se cl─âte┼čte. Argila alb─â se poate folosi ┼či pentru corp. Se pudreaz─â pielea peste tot, se maseaz─â u┼čor, apoi se face du┼č.

Tincturile de p─âducel ┼či de rozmarin

├Än perioadele de stres, c├ónd bolnavii de psoriazis se pot confrunta cu reactivarea bolii, de ajutor sunt tinctura de p─âducel ┼či cea de rozmarin.

Utilizare: Se pun câte 30 de picături din fiecare tinctură în 100 ml de apă. Se consumă de 2 ori pe zi.

┼×tiai c─â...

...gn┼úiana reduce ro┼čea┼úa ┼či inflama┼úia specifice psoriazisului? Se recomand─â extractul de gen┼úian─â f─âr─â alcool.

 

Ce este psoriazisul

Boal─â autoimun─â necontagioas─â, psoriazisul se poate declan┼ča la orice v├órst─â. Se manifest─â prin pete ro┼čii cu scuame alb-sidefii, prezente mai ales pe scalp, coate, genunchi ┼či spate. Printre factorii implica┼úi ├«n apari┼úia acestei afec┼úiuni se num─âr─â stresul, diverse infec┼úii ┼či medicamente, expunerea prelungit─â la radia┼úii sau la unele substan┼úe chimice precum diluan┼úii de vopsea. Tratamentul include unguente ┼či medicamente.