Sun─âtoarea, iarba de leac - La ce ne ajut─â

1 2 jpg jpeg

Prezent─â mai pe toate paji┼čtile, sun─âtoarea a fost folosit─â drept remediu naturist timp de secole. Planta ce se at├órna, pe vremuri, deasupra u┼čilor, pentru a alunga spiritele rele, are ┼či numeroase beneficii pentru s─ân─âtate.

Este utilizat─â pentru a ameliora problemele ┼či leziunile musculare, reduce inflama┼úiile ┼či, asociat─â cu alte plante, este un bun remediu pentru cazurile de depresie ┼či anxietate.

Datorită ingredientelor pe care le conţine, sunătoarea are o serie de beneficii asupra organismului! Nutriţionistul Mihaela Bilic a explicat de ce este atât de bună sunătoarea.

De peste 2500 ani efectele terapeutice ale sun─âtoarei sunt multiple, uluitoare ┼či incontestabile, de la tratarea depresiei p├ón─â la vindecarea r─ânilor, arsurilor ┼či infec┼úiilor. Poate nu va vine sa crede┼úi, dar nu exist─â o iarb─â de leac mai complex─â ca sun─âtoarea. V─â enum─âr efectele:

-antiseptic, astringent, cicatrizant

-analgezic, antiinflamator

-sedativ, antispasmodic

-anxiolitic, antidepresiv

-antioxidant, antiviral

Cunoscut─â ca fiind cel mai puternic antidepresiv natural, sun─âtoarea cre┼čte cantitatea de serotonin─â din creier ┼či scade nivelul de cortizol (hormon de stres). Te scap─â nu doar de st─ârile de team─â ┼či nelini┼čte, dar amelioreaz─â digestia, tulbur─ârile din sindromul premenstrual, afec┼úiunile biliare ┼či tulbur─ârile circulatorii. Sun─âtoarea este un fel de multi-medicament eficient pe care Natura ni-l ofer─â cu generozitate.