Soluţii naturale care tratează tusea

1 tuse jpg jpeg

Pe parcursul răcelii sau în alte boli respiratorii, te poţi confrunta cu diverse simptome, printre care tuse seacă sau productivă. Din fericire, natura ajută organismul să lupte împotriva acestor manifestări cu ajutorul unor plante şi alimente, pe care probabil le ai deja în casă.

Tusea este unul dintre cele mai comune simptome specifice virozelor respiratorii, gripei, alergiilor şi bolilor pulmonare. Poate cauza disconfort, însă tusea este un gest reflex prin care organismul încearcă să elimine unele substanţe. Unele remedii au acţiune blândă şi sunt de mare ajutor în calmarea gâtului iritat sau în eliminarea secreţiilor.

Mierea

Teiul

Această plantă cu miros plăcut este recomandată şi în răceală şi gripă, pentru că fluidifică secreţiile căilor respiratorii, reduce inflamaţia, scade febra şi calmează accesele de tuse. Bea câte 1 cană cu infuzie de tei de 3 ori pe zi până observi ameliorări. Folositor poate fi şi leacul următor: peste un amestec din 2 linguriţe de flori de tei, 1 linguriţă de urzică, 1 bucată de ţelină, 20 g de ghimbir şi 2 căţei de usturoi se adaugă 1 l de apă clocotită. Se lasă la infuzat 15 minute, apoi se bea pe parcursul zilei.

Mentă

Cimbrul

Ghimbirul

Citeşte şi: 8 remedii naturale şi ieftine pentru a ameliora simptomele gripei  

INFO

Gargara cu apă şi sare de mare este adjuvant în tratarea tusei şi calmează iritaţiile de la nivelul mucoasei gâtului. Şi ceaiul din rădăcină de lemn-dulce poate ameliora accesele de tuse.