Soluţii naturale care te ajută dacă ai picioare grele

1 tratament pentru varice jpg jpeg

În orice etapă a vieţii, ne putem confrunta cu senzaţia picioarelor grele. Pentru a înlătura această stare neplăcută, care ne poate împiedica desfăşurarea normală a activităţilor zilnice, există câteva soluţii ieftine şi la îndemână!

Persoanele care se confruntă cu această problemă descriu senzaţia de picioare grele precum o greutate în plus care le apasă pe membrele inferioare, caracterizată prin apariţia unor umflături. Varicele, suprasolicitarea, problemele de circulaţie sangvină, kilogramele în plus şi retenţia de apă sunt cele mai frecvente cauze care pot duce la apariţia acestui simptom. Totodată, în cele mai multe situaţii, refluxul venos este afectat, iar circulaţia deficitară a sângelui determină apariţia acestor neplăceri. Din fericire, poţi apela la câteva remedii care vor ameliora senzaţia de disconfort la nivelul membrelor inferioare!

Poartă şosete compresive

Ciorapii compresivi optimizează circulaţia sangvină şi ajută la eliminarea umflăturilor. Această soluţie poate fi utilă în cazul persoanelor care trebuie să stea pe scaun, pe o perioadă lungă de timp, la locul de muncă. Şosetele compresive sunt realizate dintr-un material confortabil, care lasă pielea să respire şi conferă o senzaţie de energie picioarelor obosite. Sunt potrivite inclusiv pentru perioada de sarcină şi le poţi folosi la birou, acasă, la alergat sau în vacanţe.

Băile cu sare, utile

S-au dovedit a fi eficiente în caz de picioare umflate, pentru că relaxează şi ajută la creşterea circulaţiei sangvine. Adaugă 1 lingură de sare amară şi una de bicarbonat de sodiu într-un lighean cu apă fierbinte. Înmoaie-ţi picioarele în apă şi lasă-le în lighean 15-20 de minute. Sarea va relaxa muşchii, iar bicarbonatul va reduce senzaţia de oboseală.

Masajul cu uleiuri esenţiale reduc durerea

Uleiurile esenţiale reduc senzaţia de picioare umflate şi durerile cauzate de statul în picioare pentru o perioadă lungă. Pregăteşte-ţi în casă o soluţie din 2 picături de ulei esenţial de macadamia, 2 picături de ulei esenţial de muşeţel, 2 picături de ulei esenţial de lavandă şi 2 picături de ulei esenţial de mentă. Încălzeşte soluţia la cuptorul cu microunde şi masează uşor picioarele.

Compresele cu gheaţă ajută

Gheaţa poate dezumfla picioarele. Pune 5-6 cuburi de gheaţă într-o pungă sau într-un prosop. Masează-ţi picioarele folosind compresa, în timp ce execuţi mişcări circulare.

Schimbă-ţi poziţia!

Dacă vei sta în poziţie orizontală şi vei ridica picioarele deasupra nivelului inimii pe o pernă, acest lucru va ajuta ca sângele acumulat în picioare să se scurgă în restul corpului cu mai multă uşurinţă. Dacă este posibil, optează şi pentru un masaj în zona tălpilor, 15-20 de minute.

Sfaturi de care să ţii cont

  • Scapă de kilogramele în plus, dacă este nevoie. Obezitatea poate duce la varice, precum şi la acumularea depozitelor de grăsime, blocând fluxul sangvin;
  • Renunţă la fumat. Nicotina reprezintă un factor de risc pentru multe afecţiuni care provoacă senzaţia de picioare grele;
  • Fii mai activ. Exerciţiile fizice sunt o modalitate eficientă de a controla greutatea şi de a îmbunătăţi circulaţia sangvină;
  • Încearcă să reduci aportul de sare din alimente;
  • Evită îmbrăcămintea şi şosetele strânse.

Când trebuie să te adresezi medicului

Toată lumea experimentează, din când în când, senzaţia de picioare grele. Dar atunci când problema apare des, iar simptomele sunt dureroase, ar trebui să te adresezi unui medic, pentru un diagnostic şi tratament corect.