Scapă de transpiraţie cu ajutoare din natură

1 2 jpg jpeg

├Än zilele de var─â, avem mai mult de furc─â cu transpira┼úia ├«n exces. Remediile naturiste, folosite intern, dar ┼či extern, ajut─â at├ót la diminuarea simptomelor, c├ót ┼či la tratarea cauzelor.

Stresul, oboseala, obezitatea, canicula ┼či menopauza sunt printre factorii care favorizeaz─â transpira┼úia ├«n exces, cunoscut─â ├«n termeni medicali ca hiperhidroz─â. Persoanele care transpir─â abundent, eman├ónd un miros nepl─âcut, pot suferi de anumite afec┼úiuni endocrine.

Disfuncţiile glandei tiroide, ovarele polichistice sau tumorile ovariene ori suprarenale sunt doar câteva din aceste boli. Antiperspirantele, recomandate în combaterea transpiraţiei, blochează canalele prin care circulă transpiraţia.

Pentru normalizarea pH-ului axilar, tamponeaz─â-te la subra┼ú cu o dischet─â demachiant─â ├«nmuiat─â ├«n o┼úet de mere. Las─â la fiecare subsuoar─â discheta cu o┼úet timp de 10 de minute, dup─â care cl─âte┼čte cu ap─â.

Salvia reduce transpiraţia

Dintre toate remediile naturiste, salvia este cea mai utilizată în combaterea transpiraţiei. Infuzia de salvie poate reduce la jumătate transpiraţia excesivă. Ceaiul se prepară dintr-o lingură de plantă uscată, la o cană cu apă clocotită. Se lasă la infuzat aproximativ 15 minute. Ceaiul se bea cu înghiţituri mici, pe parcursul unei zile.

Rozmarinul neutralizeaz─â mirosul

O alt─â solu┼úie pentru a elimina mirosul nepl─âcut al transpira┼úiei este ceaiul de rozmarin. Datorit─â con┼úinutului de mentol, clorofil─â ┼či zinc, planta are capacitatea de a neutraliza mirosul. Se op─âresc frunzele de rozmarin, timp de 10 minute, ├«ntr-o can─â cu ap─â clocotit─â. Dup─â r─âcire, se strecoar─â ┼či se beau 2-3 c─âni de ceai pe zi. Se pot face ┼či tampon─âri locale cu aceast─â solu┼úie, o dat─â pe zi.

Frunzele de nuc, rol dezinfectant

Frunzele de nuc se folosesc ca leac ├«n numeroase afec┼úiuni. Astfel, transpira┼úia, precum ┼či mirosul nepl─âcut al picioarelor pot fi ├«nl─âturate cu b─âi c─âldu┼úe din ceai de frunze de nuc. De asemenea, planta are ┼či rol dezinfectant. Se fierb 300 g de frunze de nuc ├«ntr-un litru de ap─â, aproximativ 30 de minute. Dup─â r─âcire, se toarn─â ├«n apa de baie ┼či se st─â ├«n ap─â 15 minute.