Remedii care aduc ameliorare în dureri musculare

1 umar jpg jpeg

Ai simţit vreodată că te ţine muşchiul sau că nu te poţi deplasa prea bine din cauza unui spasm muscular? Astfel de crampe se pot întâmpla oricui şi din numeroase motive. Există remedii care pot alina astfel de dureri.

Spasmele sunt des întâlnite la nivelul abdomenului, la braţe, mâini şi picioare pot fi cauzate de sportul excesiv, o mişcare greşită sau chiar o problemă medicală în zona gâtului şi a spatelui. În cazul în care ai exagerat cu exerciţiile fizice, tot ce trebuie să faci e să te odihneşti, să faci mişcări uşoare de întindere şi să masezi muşchiul dureros. Gravidele pot suferi şi ele dureri musculare din cauza luării în greutate în scurt timp, iar femeile aflate la menstruaţie pot avea crampe musculare cauzate de contracţiile uterine. În plus, spasmele musculare mai pot fi şi un efect secundar al sclerozei multiple, a distrofiei musculare sau a bolii McArdle-Schmid-Pearson. Indiferent de cauză şi de intensitate, îţi poţi ameliora starea chiar acasă la tine, apelând la câteva remedii naturale.     

Sarea amară

Bogată în sulfat de magneziu, sarea amară sau Epsom (n.r. poate fi găsită în comerţ şi sub această denumire) este un produs natural care ameliorează durerile musculare. Cum reuşeşte acest lucru? Aceste săruri - care sunt obţinute prin evaporarea apei minerale sau a apei de mare şi sunt denumite după un izvor de apă minerală din Epsom, Surrey - contribuie la eliminarea lichidelor în exces din organism, lucru care permite reducerea edemului din ţesuturi şi a acidului lactic care provoacă apariţia durerilor musculare. Adaugă 1-2 căni de astfel de săruri în apa fierbinte din cadă şi, după baie, te vei simţi mai bine. Consultă medicul înainte dacă ai probleme cu inima, tensiune sau diabet.   

Oţetul de mere

Scade inflamaţia şi reduce durerea musculară cu ajutorul proprietăţilor sale antiinflamatoare şi alcalinizante. Poţi turna 1 linguriţă de oţet de mere puţină apă; aplică direct pe zona afectată.      

Acupunctura

Un studiu a arătat că acupunctura ameliorează migrenele şi durerile musculare. Efectele benefice sunt puse pe seama faptului că acupunctura echiliberează canalele energetice în corpul uman. Inserarea acelor mici în anumite puncte ale trupului determină organismul să elibereze serotonină, hormon care înlătură durerea.

Uleiurile esenţiale

Crampele dispar ca prin minune sau măcar sunt ameliorate atunci când pui 1-2 picături de mentă, de măghiran sau de lemongrass într-o lingură de ulei de cocos sau de măsline şi masezi apoi suprafaţa dureroasă cu amestecul respectiv.    

Aplică gheaţă sau căldură

În cazul în care ţi-ai întins un muşchi, poţi aplica gheaţă pentru a reduce umflătura şi durerea, după care o compresă caldă poate ajuta în cazul în care îţi simţi piciorul încă înţepenit sau greu de folosit. Căldura face bine şi când ai dureri musculare la nivelul abdomenului.

Citeşte şi: Tratament alternativ pentru durerile de spate  

 Ştiai că...

 ...febra musculară trece mai uşor dacă bei suc de cireşe amare, bogat în antioxidanţi?