Vinul de mentă uşurează digestia
Vinul de mentă
Tulburările digestive, nevozitatea, anxietatea, palpitaţiile sunt mai uşor de îndepărtate şi de prevenit cu vin de mentă.
Îl obţii din 2 căni de ceai de mentă, peste care pui 250 ml de vin alb şi 20 de grame de miere. Laşi totul la macerat 6 săptămâni, apoi filtrezi. Acţionează şi ca sedative, calmant, afrodiziac.
Vinul de prune
Din prune uscate poţi prepara un vin medicinal cu proprietăţi diuretice, energizante. Într-un borcan, pui peste 300 g de prune uscate un litru de vin roşu, 50 ml de rachiu, 120 g de zahăr şi un plic de zahăr vanilat. Amesteci bine şi laşi la macerat o lună, apoi strecori şi pui vinul la rece, într-o sticlă de culoare închisă.
Este un leac de ajutor şi pentru cei care suferă de reumatism, gută, anemie, constipaţie.
Vinul de ceapă
Pentru a face în casă vin de ceapă, ai nevoie de 5 cepe, un litru de vin alb şi 100 de grame de miere. Razi ceapa, adaugi mierea şi vinul, apoi le amesteci şi le laşi la macerat 7 zile. La final, strecori vinul şi-l păstrezi într-un recipient închis la culoare.
Vei obţine un remediu util în tulburările renale, când te simţi foarte obosit.