VIDEO Tapioca îmbunătăţeşte circulaţia sângelui

1 2 jpg jpeg

Maniocul, din care se extrage tapioca, este considerat „cartoful continentului negru“ şi se spune că, dacă îl mănânci sub diferite forme, îţi conferă energie, datorită amidonului pe care-l conţine.

Nu conţine gluten

Pentru că nu are gluten, tapioca, este foarte uşor digerată de către stomac. Are numeroase beneficii asupra organismului, având rol antiseptic, cicatrizant dar şi dezinfectant. Dacă se fierbe, fie în lapte sau apă, va deveni ca un fel de gelatină, fiind utilizată la gătitul deserturilor.

Ştiai că...

...mămicile din întreaga lume obişnuiesc să adauge făina de tapioca sau perle de tapioca (vezi foto) în alimentaţia sugarilor, începând de la 8 luni?

Bogată în carbohidraţi

Are un nivel scăzut al sodiului, colesterolului şi al grăsimilor saturate. De asemenea, conţine proteine şi fibre, cât şi complex de B-uri, fier, calciu, cupru, seleniu, mangan. O cană cu preparat din făină de tapioca are aproape 45% din nivelul optim de carbohidraţi pentru dieta zilnică.

Îi ajută pe cei care vor să se îngraşe

Multe persoane doresc să slăbească, însă, dacă tu reprezinţi exact opusul, nutriţioniştii susţin că acest extract din manioc te poate ajuta să pui câteva kilograme. Acest lucru se poate întâmpla datorită faptului că are de 2 ori mai multe calorii decât cartofii, însă conţine mai puţine proteine şi grăsimi faţă de cereale.

Consumul de tapioca duce la îmbunătăţirea circulaţiei sângelui, dar şi la creşterea numărului de celule roşii. Se spune că te potejează de diabet, îmbunăţeşte metabolismul, previne Alzeimerul. Tot acest aliment protejează sănătatea inimii şi ajută la digestie.

Atenţie!

Deşi este benefică sănătăţii, cunoscătorii ridică un semnal de alarmă în legătură cu substanţele otrăvitoare ale acestei rădăcini. Este foarte important s-o prepari corect şi s-o cumperi din surse sigure (magazine naturiste). Nu trebuie consumată fără a cere sfatul medicului şi a unui nutriţionist.

Maniocul nu se consumă crud! Rădăcina lui se poate confunda cu cea de turmeric. Dacă eşti însărcinată sau alăptezi întreabă medicul dacă îl poţi consuma.