VIDEO: Scapă de boli cu leacurile regilor

2 jpg jpeg

Boabe de piper contra balonării

Boabele sunt foarte eficiente sub formă de macerat. Pui zece linguriţe de piper negru măcinat, la o jumătate de litru de alcool alimentar, de 40 de grade. Laşi la macerat timp de cinci zile. Dizolvi o linguriţă de macerat într-o cană cu apă. Poţi adăuga şi o linguriţă de miere.

Băută cu 20 de minute înainte de masă, licoarea stimulează arderile, te ajută să ai o bună digestie şi combate balonarea. Ai grijă să nu foloseşti acest remediu dacă ai hipertensiune sau dacă suferi de ulcer.

Păducelul, bun pentru inimă

Tinereţea fără bătâneţe a frumoaselor de altădată se datora şi păducelului, plantă din care se făceau cele mai bune elixiruri de longevitate. Îl poţi folosi sub formă de ceai sau de cataplasmă. Ca să ai o inimă sănătoasă, bei infuzie de păducel, două căni pe zi.

Datorită conţinutului bogat de flavonoizi, menţine elasticitatea arterelor şi ajută în tratarea anginei pectorale. De asemenea, băută seara, cu o oră înainte de culcare, infuzia are efect calmant, ajutându-te să ai un somn liniştit.

Dacă ai bătături, pune cataplasma seara, înainte de culcare. O ţii până a doua zi de dimineaţă.

Apa de rozmarin ,,alungă" mătreaţa

În urmă cu o jumătate de secol, o licoare misterioasă a scăpat-o pe Regina Izabella a Ungariei de gută. Vorbim despre apa de rozmarin. Ca să o prepari ai nevoie de un mănunchi de flori de rozmarin, pe care le pui într-un litru de apă distilată. Le fierbi timp de 20-25 de minute, iar licoarea este gata.

Este un tonic excelent pentru organism. De aceea, poţi bea o cană cu infuzie, dimineaţa, la micul dejun. Te ajută la îmbunătăţirea memoriei, cât şi pentru combaterea oboselii.

Este şi un bun tratament împotriva mătreţii. După ce te-ai spălat pe cap, clăteşti bine părul cu această licoare, de două ori pe săptămână.