VIDEO: Profită de farmacia verde primăverii

1 2 jpg jpeg

De exemplu, urzica are de şase-şapte ori mai multă vitamina C decât portocala. Pentru menţinerea unei stări de sănătate bune, este indicat să consumi verdeţuri ca atare, în supă sau în salate. Atunci când ai probleme de sănătate, le poţi consuma şi sub formă de suc sau de infuzii. Iată care sunt cele mai bune remedii din urzică, vedeta primăverii, dar nu numai.

Decoctul de urzică, bun pentru bărbaţi

Pentru bărbaţii cu probleme de prostată, leacurile din urzică sunt de un real ajutor. Pentru combaterea tulburărilor de micţiune, frecvente în adenomul de prostată, rădăcina de urzică se poate folosi sub formă de decoct.

Acesta se pregăteşte din 1,5 g de rădăcină uscată, adăugată în 150 ml de apă rece. Amestecul se fierbe timp de un minut şi se acoperă timp de 10 minute. Se bea câte o cană, de trei-patru ori pe zi, timp de o lună.

Dureri articulare? Nu şi cu aceste leacuri!

Urzica are şi proprietăţi antiiflamatoare şi de aceea este recomandată pentru combaterea calculilor renali, a rinitei alergice şi a durerilor reumatismale. O poţi folosi sub orice formă: infuzie, capsule, tinctură, suc proaspăt.

Ceaiul se pregăteşte din 2-5 g de frunze sau de flori uscate la 150 ml de apă, amestec care se infuzează timp de 10-15 minute. Infuzia se bea de trei ori pe zi. Sub formă de capsule, poţi lua o pastilă de două ori pe zi. În schimb, din tinctura alcoolizată de urzică se iau între 2 şi 6 ml, de trei ori pe zi. Tinctura se adaugă într-un pahar cu apă. Poţi folosi şi sucul proapăt din urzică, între 5 şi 10 ml, de trei ori pe zi, dar trebuie să-l consumi în câteva ore după prepare Băile cu abur combat acneea

Tot datorită proprietăţilor antiinflamatoare, urzica estompează şi acneea. În acest caz se foloseşte sub formă de băi de abur sau se pun comprese cu infuzia preparată din 50 g de urzică uscată adăugată într-un litru de apă clocotită. În plus, tinctura combate seboreea şi mătreaţa.

În acest sens, 5-10 picături de tinctură se adaugă în 50 ml de apă. Se aplică pe părul umed, proaspăt clătit de şampon, evitând arsurile sau rănile deschise.