VIDEO: Pătrunjelul calmează iritaţiile ochilor

1 2 jpg jpeg

Lăcrimare excesivă

Spălături cu pătrunjel. Faceţi un decoct din 10 g rădăcină mărunţită la 250 ml apă. Fierbeţi 15 minute şi le folosiţi sub formă de spălături şi comprese, de două ori pe zi, atât timp cât este nevoie.

Cură cu oţet de mere. Luaţi o linguriţă de oţet de mere, diluat în 100 ml apă, după mesele principale, timp de 20 de zile pe lună (sau până când lăcrimarea în exces dispare).

Infuzie de mesteacăn. Lăsaţi la infuzat timp de 10 minute o linguriţă de frunze uscate şi mărunţite în 250 ml apă clocotită.

Adăugaţi un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu. Lăsaţi timp de 6 ore şi consumaţi în două reprize, la interval de 4 ore, între mese, 10 zile pe lună, cât timp este nevoie.

Ochii roşii

Infuzie de măceşe. Lăsaţi la infuzat timp de 15 minute două linguriţe de fructe la 250 ml apă clocotită. Beţi 3 căni pe zi, până la vindecare.

Decoct de afin. Preparaţi decoctul din două linguriţe de fructe la 250 ml apă. Fierbeţi 10 minute.

Beţi 3 căni pe zi, până la vindecare. Puteţi prepara şi o infuzie dintr-o linguriţă de frunze la 250 ml apă clocotită. Lăsaţi la infuzat 8-10 minute şi beţi 3 căni pe zi, până la vindecare.

Comprese cu albăstrele. Lăsaţi la infuzat timp de 20 de minute două linguriţe de flori la 250 ml apă clocotită. Lăsaţi să se răcească şi aplicaţi comprese de 5-6 ori pe zi sau minimum de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, pe termen lung.

Mâncărimi la nivelul ochilor

Infuzie de coacăz-negru. Infuzaţi 12 minute o linguriţă de plantă la 250 ml apă clocotită. Consumaţi două căni pe zi, timp de 10-15 zile, chiar dacă mâncărimea a dispărut între timp.

Infuzie de afin. Infuzaţi timp de 15 minute o linguriţă de plantă la 250 ml apă clocotită. Consumaţi două căni pe zi, timp de 10-15 zile, chiar dacă mâncărimea a dispărut.

Decoct din silur. Fierbeţi timp de 10 minute o lingură de plantă în 250 ml apă. Beţi 3 căni pe zi. Cu soluţia obţinută se pot face şi spălături.

Spălături cu soc. Infuzaţi 20 de minute două linguriţe de plantă la 250 ml apă clocotită. Faceţi spălături oculare.

Click! spune

Ochii roşii şi înlăcrimaţi sunt un simptom frecvent întâlnit în răceli şi gripe. Dacă apar şi senzaţii de usturime, diagnosticul se schimbă. Vorbim atunci de conjunctivită, afecţiune care reprezintă inflamarea membranei care acoperă suprafaţa internă a pleoapelor.