VIDEO: Pătrunjelul calmează iritaţiile ochilor

1 2 jpg jpeg

L─âcrimare excesiv─â

Sp─âl─âturi cu p─âtrunjel. Face┼úi un decoct din 10 g r─âd─âcin─â m─ârun┼úit─â la 250 ml ap─â. Fierbe┼úi 15 minute ┼či le folosi┼úi sub form─â de sp─âl─âturi ┼či comprese, de dou─â ori pe zi, at├ót timp c├ót este nevoie.

Cură cu oţet de mere. Luaţi o linguriţă de oţet de mere, diluat în 100 ml apă, după mesele principale, timp de 20 de zile pe lună (sau până când lăcrimarea în exces dispare).

Infuzie de mesteac─ân. L─âsa┼úi la infuzat timp de 10 minute o linguri┼ú─â de frunze uscate ┼či m─ârun┼úite ├«n 250 ml ap─â clocotit─â.

Ad─âuga┼úi un v├órf de cu┼úit de bicarbonat de sodiu. L─âsa┼úi timp de 6 ore ┼či consuma┼úi ├«n dou─â reprize, la interval de 4 ore, ├«ntre mese, 10 zile pe lun─â, c├ót timp este nevoie.

Ochii ro┼čii

Infuzie de m─âce┼če. L─âsa┼úi la infuzat timp de 15 minute dou─â linguri┼úe de fructe la 250 ml ap─â clocotit─â. Be┼úi 3 c─âni pe zi, p├ón─â la vindecare.

Decoct de afin. Preparaţi decoctul din două linguriţe de fructe la 250 ml apă. Fierbeţi 10 minute.

Be┼úi 3 c─âni pe zi, p├ón─â la vindecare. Pute┼úi prepara ┼či o infuzie dintr-o linguri┼ú─â de frunze la 250 ml ap─â clocotit─â. L─âsa┼úi la infuzat 8-10 minute ┼či be┼úi 3 c─âni pe zi, p├ón─â la vindecare.

Comprese cu alb─âstrele. L─âsa┼úi la infuzat timp de 20 de minute dou─â linguri┼úe de flori la 250 ml ap─â clocotit─â. L─âsa┼úi s─â se r─âceasc─â ┼či aplica┼úi comprese de 5-6 ori pe zi sau minimum de dou─â ori pe zi, diminea┼úa ┼či seara, pe termen lung.

Mâncărimi la nivelul ochilor

Infuzie de coacăz-negru. Infuzaţi 12 minute o linguriţă de plantă la 250 ml apă clocotită. Consumaţi două căni pe zi, timp de 10-15 zile, chiar dacă mâncărimea a dispărut între timp.

Infuzie de afin. Infuzaţi timp de 15 minute o linguriţă de plantă la 250 ml apă clocotită. Consumaţi două căni pe zi, timp de 10-15 zile, chiar dacă mâncărimea a dispărut.

Decoct din silur. Fierbe┼úi timp de 10 minute o lingur─â de plant─â ├«n 250 ml ap─â. Be┼úi 3 c─âni pe zi. Cu solu┼úia ob┼úinut─â se pot face ┼či sp─âl─âturi.

Spălături cu soc. Infuzaţi 20 de minute două linguriţe de plantă la 250 ml apă clocotită. Faceţi spălături oculare.

Click! spune

Ochii ro┼čii ┼či ├«nl─âcrima┼úi sunt un simptom frecvent ├«nt├ólnit ├«n r─âceli ┼či gripe. Dac─â apar ┼či senza┼úii de usturime, diagnosticul se schimb─â. Vorbim atunci de conjunctivit─â, afec┼úiune care reprezint─â inflamarea membranei care acoper─â suprafa┼úa intern─â a pleoapelor.