VIDEO: Mai multă energie cu ajutoare din natură

1 2 jpg jpeg

Oboseala pe care o resimţi încă de la primele ore ale dimineţii şi starea de moleşeală sunt doar câteva dintre „semnalele“ pe care organismul le transmite atunci când nu ai avut suficientă grijă de tine.

Este adevărat că suplimentele de vitamine şi de minerale te pot ajuta în situaţia de faţă, însă beneficiile vin „la pachet“ cu o serie de efecte mai puţin dorite. Îţi propunem să descoperi în rândurile de mai jos remedii simple, dar cu rezultate maxime.

Ceaiul verde, o „altfel“ de cafea

Când vine vorba de oboseală, cafeaua se numără cu siguranţă printre soluţiile la care apelezi. Porţia de energie o poţi obţine în egală măsură şi din ceaiul verde, care se laudă cu o listă lungă de beneficii.

„Ceaiul verde este binecunoscut pentru proprietăţile sale antioxidante, de aceea se numără printre cele mai bogate surse de energie oferite de natură. El accelerează arderile din organism, reducând absorbţia lipidelor şi a glucidelor“, explică Ionela Jurj, specialist ORL, cu competenţe în homeopatie, biorezonanţă la Centrul de Sănătate şi Viaţă O&D, Bucureşti.

Ceaiul îl prepari dintr-o lingură de frunze de ceai verde la o cană de apă clocotită. Laşi vasul acoperit 5 minute, după care strecori şi bei 1-2 căni pe zi, nu mai târziu de ora 18.00 (poate da insomnie).

Seminţele încolţite redau vitalitatea

Conţinutul bogat de antioxidanţi, mineralele, enzimele, fibrele, proteinele şi fitohormonii fac din seminţele încolţite adevărate surse de energie. Obţinute din seminţele de legume, de fructe sau de cereale puse la germinat, ele revitalizează fizicul şi psihicul.

„Producerea germenilor este o metodă simplă: sunt necesare seminţele (netratate chimic), recipiente din sticlă sau din porţelan şi un adaos de apă. Timpul de germinare este de 3-4 zile, dar diferă de la caz la caz, în funcţie de tipul seminţei“, adaugă specialistul Ionela Jurj.

Ele se pot consuma atât când germenii sunt de dimensiune mică, dar şi atunci când ei cresc mai mari (2-6 centimetri). De exemplu, germenii obţinuţi din grâul încolţit ajută la reducerea nivelului de colesterol „rău“, îmbunătăţesc reflexele şi cresc abilitatea organismului de a face faţă stresului.

Polenul combate starea de epuizare

Pentru a obţine doza de energie de care ai nevoie pentru întreaga zi poţi apela şi la remediile stupului. Dintre acestea, polenul combate starea de oboseală, ajută la creşterea imunităţii, protejează şi regenerează sistemul digestiv.

„Pe lângă celelalte beneficii, polenul mai este recunoscut şi pentru faptul că ajută la creşterea nivelului energetic. Se recomandă să fie consumat dimineaţa, la prima masă. Se pun 1-2 linguriţe cu polen în iaurt, suc sau salata din fructe. Pentru persoanele sensibile la polen, se poate face o cură cu păstură“, spune medicul Ionela Jurj.

Sub formă de cură, polenul ajută la ameliorarea afecţiunilor oculare şi a diferitelor probleme hepatice. Din cămara casei nu trebuie să-ţi lipsească nici celelalte produse apicole, cum sunt mierea şi lăptişorul de matcă. Masajul terapeutic reface tonusul

O altă metodă eficientă prin care îţi poţi recăpăta tonusul este masajul terapeutic. El ajută la prevenirea mai multor afecţiuni, încetineşte procesele de îmbătrânire şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui. Fie că este vorba despre masajul de relaxare, anticelulitic, presopunctură sau reflexoterapie, tehnicile au ca scop prevenirea şi tratarea diferitelor afecţiuni şi dezechilibre din organism.

„Prin anumite tehnici specifice de masaj se produce o hiperemie (acumularea mare de sânge dintr-un ţesut sau organ), fapt care permite fibrelor musculare să-şi recapete rezervele energetice. Orice metodă de masaj contribuie la creşterea cantităţii de sânge şi oxigen în muşchi“, explică medicul Ionela Jurj.

Dr. Ionela Jurj, specialist ORL, cu competenţe în homeopatie, biorezonanţă la Centrul de Sănătate şi Viaţă O& D, Bucureşti

Homeopatia, indicată în oboseala cronică

Homeopatia este o metodă foarte eficientă de reîncărcare energetică a organismului. Remediile sunt individualizate în funcţie de simptomele şi semnele pe care organismul le expune la contactul cu stresul, altfel spus trateză pacientul şi nu boala.

Poate fi utilă în sindroamele de oboseală cronică, astenia de primăvară şi tulburările ce au ca punct de plecare suprasolicitarea fizică sau intelectuală: cefalee, diskinezii biliare, gastrite, sindrom de colon iritabil, insomnie.

Ea ajută şi la stimularea sistemului imunitar. Medicul trebuie să descopere cheia de activare a sistemului pentru rezultate eficiente, iar pacientul să încerce prin stilul său de viaţă să sprijine acest proces.

INFO: Dintre diferitele tipuri de masaj, presopunctura reglează cel mai bine dezechilibrele energetice.

Alimentele care te energizează

Bananele şi citricele sunt recomandate la micul dejun pentru că asigură un plus de energie. Ele conţin şi flavonoide, acid folic şi fitonutrienţi care reduc nivelul colesterolului şi riscul formării cheagurilor de sânge, îmbunătăţind şi starea generală a organismului.

Doza de energie o mai poţi obţine şi din sucurile naturale, adevărate „bombe“ de vitamine şi minerale: morcovi, rodii, mure, afine, coacăze negre.