VIDEO: Leacuri rapide în indigestii

1 2 jpg jpeg

Tranzitul intestinal greoi, frisoanele şi senzaţia de arsură în partea de sus a abdomenului şi de greaţă sunt doar câteva dintre simptomele indigestiei. Spre deosebire de restul persoanelor, cele care suferă de afecţiuni ale aparatului digestiv sunt mai predispuse la indigestie. Iar cea mai bună modalitatea de a face acest lucru este de să eviţi mâncărurile greu digerabile şi excesele alimentare.

Mizează pe salvie şi pe busuioc

Cauzele indigestie sunt variate, însă cel mai la-ndemână tratament după ce ai exagerat cu alimentele este ceaiul. Una dintre recomandările fitoterapeuţilor în cazul indigestiei este şi infuzia de salvie.

O poţi prepara adăugând o linguriţă de frunze la o cană cu apă clocotită. Lasă la infuzat timp de 10-15 minute, după care poţi bea 2-3 căni pe zi. Şi infuzia de busuioc ajută la calmarea durerilor abdominale şi înlăturarea senzaţiei de greaţă. Prepară infuzia adăugând 1-2 linguriţe de plantă la o cană cu apă fierbinte.

Lasă cana acoperită timp de 15 minute, după care poţi bea câte două cani pe zi, însă treptat. Şi ceaiul de rozmarin, coada şoricelului, muşeţel, măghiran şi anason sunt recomandate în caz de indigestie.

Strugurii

Bogaţi în vitamine, minerale şi alte susbstanţe nutritive, strugurii sunt de ajutor şi când vine vorba de indigestie. Însă sub formă de ceai! Mărunţeste boabele de la un ciorchine şi pune-le într-o cană cu apă clocotită. Lasă cana acoperită timp de 15 minute, după care strecoră amestecul şi bea ceaiul cât încă este cald.

Sucul proaspăt de morcovi

Pentru a preveni indigestia poţi consuma dimineaţa un pahar de suc proaspăt de morcovi, fie poţi adăuga şi sfeclă. Morcovii sunt cunoscuţi pentru beneficiile pe care le aduc sănătăţii. În plus, morcovii au proprietăţi antiacide şi ajută la prevenirea afecţiunilor digestive.

Sfaturi pentru a preveni indigestia:

- nu bea lichide în timpul mesei; - evită excesele alimentare şi mâncărurile condimentate; - alege legumele şi fructele de sezon şi evită-le pe cele greu digerabile; - înlocuieşte odihna de după masă cu o scurtă plimbare; - în timpul mesei mănâncă încet şi mestecă bine mâncarea; - merele, morcovii, uleiul de măsline şi pătrunjelul au proprietăţi antiacide şi te pot ajuta să previi indigestia; - după indigestie este important să ai grijă la alimentele pe care le consumi. Alege un meniu care să conţină fructe şi legume fierte, ceaiuri, lactate degresate şi supe de pui.