VIDEO: Lămâia, leacul care-ţi lasă gura apă

1 2 jpg jpeg

Imediat cum încep simptomele de răceală stoarce 2-3 lămâi şi bea sucul lor, dacă vrei, diluat cu apă.

Proprietăţile citricelor sunt numeroase şi cele mai multe acţionează în sfera infecţiilor respiratorii.

Lămâile sunt considerate doctorii casei şi pentru că energizează, întăresc sistemul imunitar, calmează migrenele şi, pe termen lung, pot ţine departe tumorile maligne.

Le poţi consuma sub formă de sucuri şi infuzii pe tot parcursul anului.

Vara, să te răcoreşti, iarna, ca să nu răceşti.

Combat infecţiile respiratorii

1 2 jpg jpeg

Lămâile sunt bogate în principii active şi nu necesită preparare complicată pentru a putea fi folosite ca remedii împotriva răcelilor, a frisoanelor, durerilor de cap, tusei şi gripei.

Conţin flavonoide, acele substanţe care pot îndepărta reacţiile alergice şi ajută la prevenirea unor forme de cancer, şi limonena, care micşorează tumorile şi împiedică refacerea lor. Pe lângă săruri minerale şi oligoelemente (calciu, fosfor, fier, siliciu, mangan, cupru), lămâile sunt bogate în vitamine: A, B1, B2, B3, C.

Vitamina C se găseşte în lămâie în procent de 40-50 mg la 100 g produs: o lămâie de mărime medie conţine 30 g de vitamina C, adică jumătate din cantitatea necesară pe zi.

Urmează cura cu suc de lămâi şi vei fi mai puţin expus(ă) riscului de a face cancer. În plus, vei putea să elimini toxinele acumulate după mesele încărcate.

Începe să consumi pe zi sucul de la o jumătate de lămâie şi creşte cantitatea a doua zi cu sucul altei jumătăţi de lămâie.

Creşte cantitatea de suc cu câte o jumătate, până ajungi la două lămâi, apoi scazi progresiv. Cura se ţine timp de două săptămâni. Sucul de lămâie protejează împotriva dezvoltării tumorilor, îmbunătăţeşte activitatea glandelor endocrine şi este un tonic eficient al sistemului nervos.

2 jpg jpeg

Infecţiile pulmonare şi intestinale pot fi tratate tot cu această cură. În caz de infecţii urinare, reumatism, febră şi diskinezie biliară se recomandă cura cu sucul de la 2-4 lămâi pe zi.

Ca să eviţi strepezirea dinţilor, bea sucul de lămâie cu paiul. Acidul citric dăunează smalţului dentar!