VIDEO: Iată ce poţi trata cu rozmarin!

2 jpg jpeg

Reduce migrenele

Rozmarinul tratează în mod eficient migrenele. Pentru a beneficia de acest efect al plantei, fierbe câteva frunze de rozmarin într-o oală, după care toarnă compoziţia într-un bol mai mare. Stai deasupra lui pentru 10 minute, ţinându-ţi capul acoperit cu un prosop.

Inhalarea mirosului de rozmarin îmbunătăţeşte memoria şi starea de spirit şi reduce durerile puternice de cap.

Remediu antiinflamator

Rozmarinul coţine doi compuşi, acid carnosic şi carnolos, care au proprietăţi antiinflamatorii. Într-un studiu se arată că aceşti compuşi inhibă enzima COX-2, care cauzează durere şi inflamaţii în organism.

De asemenea, compuşii împiedică organismul să producă în exces oxid nitric, întrucât acesta joacă un rol important în procesul inflamator.

Previne căderea părului

Cercetările efectuate de-a lungul timpului arată că rozmarinul este eficient în cazul persoanelor cu alopecie, o afecţiune care duce la căderea excesivă a părului. Oamenii de ştiinţă susţin că masarea scalpului cu ulei de rozmarin, lavandă, cimbru şi cidru ajută la regenerarea părului, dacă tratamentul este urmat cel puţin patru luni.

Ideal pentru detoxifierea ficatului

Rozmarinul este folosit de sute de ani pentru tratarea afecţiunilor hepatice. Studiile arată că extractul de rozmarin a redus simptomele cirozei în cazul şoarecilor cărora le-a fost administrat un compus toxic pentru ficat.

Tratează problemele respiratorii

Inhalarea mirosului esenţial de ulei de rozmarin desfundă căile nazale în caz de răceală, alergii sau infecţii respiratorii. De asemenea, acest remediu este eficient şi în caz de sinuzită.