VIDEO: Fără stres în vacanţă! Iată care sunt plantele care te ajută!

1 2 jpg jpeg

Trucuri pentru starea de bine

În vacanţă este bine să ne sustragem temporar de la reguli de orice fel şi să facem exact ceea ce simţim că ne place. Psihologii ne recomandă să ne decontectăm complet de la responsabilităţile profesionale şi să fim în acea stare de relaxare profundă care ne permite să facem activităţi pentru sufletul nostru. Plăcerile din copilărie sunt un izvor de energie la maturitate. De aceea e bine ca, măcar în vacanţă, să ne aducem aminte de ceea ce ne făcea fericiţi în copilărie şi să încercăm a recrea acea stare. Desertul preferat din copilărie, plimbările în natură, întâlnirile cu prietenii din timpul şcolii sunt mici trucuri cu ajutorul cărora ne reîncărcăm bateriile în concediu.

Concediul într-un loc îndepărtat, total diferit faţă de mediul cu care suntem obişnuiţi, nu este o idee prea bună după o perioadă de stres foarte mare la serviciu sau în viaţa personală. Este posibil să nu ne placă şi să implice un mare efort de adaptare.

Reveniţi la obiceiul siestei, mai ales că 20-30 de minute de somn după-amiază, într-un hamac, pe şezlong, la ţărmul mării sau într-o poieniţă de munte, fac minuni pentru starea de bine.

Remedii din farmacia naturii

Leacurile blânde din plante sunt ideale pentru echilibrul emoţional şi normalizarea stării de spirit în concediu. Acestea ne ajută să profităm din plin de vacanţă pentru a ne odihni şi a avea un somn sănătos.

Este esenţial ca, mai ales în această perioadă, să alungăm stresul, gândurile negative, nervozitatea şi agitaţia pentru a dormi bine. Farmacia naturii ne pune la dispoziţie următoarele plante cu efecte dovedite antistres: roiniţa, valeriana, talpa-gâştei, hameiul, păducelul.

Roiniţă – ajută la îmbunătăţirea stării de spirit, are efect sedativ şi antidepresiv şi constituie o sursă naturală de vitamina C.

Valeriana – este renumită pentru proprietatea de a relaxa sistemul nervos central, ajută la o adormire rapidă şi la un somn profund în timpul nopţii.

Talpa-gâştei – susţine activitatea sistemului nervos, stabilizează emoţiile reducând neliniştea, teama, nervozitatea, are acţiune analgezică şi antispasmolitică.

Păducelul – contribuie la scăderea tensiunii arteriale şi a palpitaţiilor, protejează sistemul cardiovascular în situaţii de stres, este dovedit ca tonic cardiac, susţine circulaţia sangvină la nivelul creierului.

Hameiul – ajută la dobândirea unui somn odihnitor, are acţiune calmantă, analgezică şi constituie o bună sursă de vitamine din grupul B şi E.

Combinaţia acestor plante este disponibilă şi în capsule.

Relaxen Capsule, GTS Solutions, 20,45 lei

2 jpg jpeg

Exigan, Regeon Richter, 9,50 lei

2 jpg jpeg

Extract din muguri de Tei Argintiu, Plant Extrakt, 15,20 lei

2 jpg jpeg