VIDEO: Cum scapi de boli cu ajutorul florilor de grădină

2 2 jpg jpeg

Cimbrul luptă cu infecţiile

În afară de a fi un excelent condiment, cimbrul poate fi şi un adevărat medicament. Se plantează primăvara, într-un loc însorit din grădină. Acesta luptă eficient contra infecţiilor din organismul uman.

Mai exact, este vorba de infecţiile pulmonare şi de cele de la nivelul gâtului. Totodată, cimbrul este un bun remediu împotriva reumatismului, combate balonarea şi grăbeşte arderile. Infuzia de cimbru este eficientă pentru persoanele care suferă de sinuzită.

Lavanda, împotriva indigestiei

O floare pe cât de frumoasă, pe atât de folositoare pentru sănătatea ta, căci te scapă de insomnie, ameliorează durerile de cap şi ajută la eliminarea toxinelor din organism.

Totodată, ceaiul de lavandă reduce stările de anxietate, dar este şi de ajutor dacă suferi de indigestie. Lavanda preferă locurile luminoase din grădină şi se adaptează uşor mai ales în zonele de deal şi în cele montane. Creşte în tufe şi preferă un sol umed.

Verbena luptă cu migrenele

Deşi este cunoscută drept o plantă decorativă foarte frumoasă, verbena are şi proprietăţi vindecătoare. Ceaiul preparat din florile acesteia combate stările de anxietate, calmează durerile de stomac şi este foarte eficient în lupta cu migrenele.

O poţi cultiva în ghiveci, cât şi în grădină. Are diferite nuanţe de culori, de la roz, până la roşu aprins

Gura-leului vindecă eczemele

Florile mici, galbene, roşii, albe sau roz de gura leului nu înfrumuseţează doar grădina, ci sunt utile şi în tratatrea anumitor afecţiuni. Se foloseşte sub formă de cataplasmă, tinctură, infuzie şi ceai.

Gura-leului este de ajutor pentru persoanele care suferă de arsuri stomacale, de afecţiuni ale ficatului, dar şi de infecţii ale gâtului. Totodată, este eficientă şi în vindecarea eczemelor.

Muşeţelul scade glicemia

Are o mireasmă deosebită şi flori micuţe, în combinaţie de galben şi alb. Este vorba despre muşeţel, o plantă medicinală, dar care are şi un rol decorativ pentru orice grădină.

Înfloreşte din mai şi până în iunie. Ceaiul din flori de ameliorarează durerile menstruale, iar, în cazul persoanelor diabetice, ajută la scăderea glicemiei.

Totodată, gargara cu infuzie de muşeţel este indicată în tratamentul amigdalitei şi abceselor. Persoanele care au probleme cu tenul se pot spăla pe faţă cu infuzie de muşeţel.