VIDEO Cele mai eficiente remedii împotriva artritei

1 2 jpg jpeg

Arnica

Este des întâlnită în compoziţia mai multor creme din comerţ. Dovada cea mai bună a acestui lucru este un studiu care arată că arnica este varianta naturală a ibuprofenului în cazul durerilor de articulaţii.

Testele au fost f─âcute pe 204 pacien┼úi cu osteoartrit─â. Jum─âtate dintre ai au primit ibuprofen, iar cealalat─â jum─âtate a primit arnic─â. Starea ambelor categorii s-a ├«mbun─ât─â┼úit ├«n numai trei s─âpt─âm├óni ├«n aceea┼či m─âsur─â.

Ghimbir

Ingredientele sale active (gingerole) au caracteristici antiinflamatoare dovedite de-a lungul timpului. Studiile, efectuate o dată la trei ani, au arătat că la 75% dintre participanţi cu artrită reumatoidă li s-a îmbunătăţit starea după ce au folosit pudră de ghimbir.

Urzic─â

Ceaiul din frunze de urzică, uscate sau proaspete, poate fi folosit pentru a ameliora durerile articulaţiilor, artrita sau guta.

Cercet─ârile recente au scos ├«n eviden┼ú─â efectul benefic al urzicii, mai ales dup─â ce acest tratament ieftin ┼či-a dovedit eficien┼úa ┼či ├«n alte afec┼úiuni minore ale participan┼úilor.

Brusture

├Än afar─â de componentele sale de baz─â, sterol ┼či tannin, brusturele con┼úine un nivel ridicat de acizi gra┼či care sunt cunoscu┼úi pentru efectele lor antiinflamatorii, ceea ce face ca planta s─â fie un aliat de n─âdejde pentru ameliorarea durerilor articulare.

Studiile arat─â c─â r─âd─âcina de brusture ajut─â la eliminarea disconfortului cauzat de artrit─â, reduce inflama┼úia ┼či amelioreaz─â sensibilitatea ridicat─â. Este indicat ├«ns─â s─â nu folosi┼úi brusture pentru o perioad─â lung─â de timp.

In

Cunoscut pentru con┼úinutul s─âu bogat ├«n acizi gra┼či Omega 3, inul poate lupta ├«mpotriva inflma┼úiilor articulare. Preparatele pe baz─â de inajut─â la ameliorarea durerilor cauzate de gut─â, dar ┼či a celor resim┼úite la nivelul ├«ncheieturilor.

Lemn-dulce

2 jpg jpeg

Un alt remediu valoros care poate ameliora nepl─âcerile cauzate de artrit─â este ┼či lemnul dulce. C├ónd este consumat ca supliment alimentar sau ceai, lemnul-dulce u┼čureaz─â durerea cauzate de artrit─â.