VIDEO: Cele mai bune ceaiuri anticolesterol

1 2 jpg jpeg

Schimbarea obiceiurilor alimentare, primul pas

Corectarea obiceiurilor alimentare defectuoase este o strategie util─â de reducere a colesterolului ÔÇ×r─âu.ÔÇŁ "Un regim alimentar bazat pe alimente precum pe┼čtele, legumele, fructele, uleiurile vegetale (f─âr─â carne ro┼čie, lactate grase sau fermentate ┼či ou─â), urmat ├«n paralel cu un tratament cu plante medicinale este un pas important ├«n b─ât─âlia cu acest du┼čman t─âcut-colesterolul", precizeaz─â Eugen Giurgiu, doctor ├«n biochimie, cu competen┼úe ├«n fitoterapie ┼či nutri┼úie. Studii recente arat─â c─â primele efecte ale acestui regim anticolesterol apar dup─â 60 de zile ┼či trebuie continuat timp de doi ani. ├Än astfel de situa┼úii, num─ârul accidentelor cardiovasculare scad semnificativ, cu 66%.ÔÇŁ Tratamentul zilnic cu plante

Anghinarea este o plant─â medicinal─â care se ocup─â de chimia ├«ntregului organism ┼či este un excelent detoxifiant. Infuzia are efecte anticolesterol ┼či se prepar─â din 500 ml de ap─â clocotit─â care se toarn─â peste o lingur─â de frunze. Se acoper─â vasul cinci minute, apoi se strecoar─â. O jum─âtate din cantitate se bea diminea┼úa, iar ceaiul r─âmas se bea ├«naintea meselor de pr├ónz ┼či de sear─â. Cura cu anghinare dureaz─â 14 zile pe lun─â.

Tratamentul cu frunze de

reduce colesterolul ┼či zah─ârul din s├ónge. Folosi┼úi at├ót infuzia, c├ót ┼či decoctul de afin. Infuzia se prepar─â dintr-o linguri┼ú─â de frunze m─ârun┼úite ┼či o can─â cu ap─â clocotit─â. Decoctul se prepar─â din dou─â linguri┼úe de plant─â ┼či 250 ml ap─â, care trebuie s─â fiarb─â 5 minute. Be┼úi c├óte o can─â, dup─â mesele principale, minim 21 de zile.

P─âtlagina este un remediu anticolesterol verificat pe mii de pacien┼úi. Tratamentul cu aceast─â plant─â previne cre┼čterea la cote alarmante a nivelului de colesterol ÔÇ×r─âuÔÇŁ ├«n s├ónge. Se recomand─â infuzia preparat─â dintr-o lingur─â de plant─â ┼či dintr-o can─â de 200 ml de ap─â clocotit─â. Be┼úi c├óte o lingur─â la dou─â ore. Tratamentul trebuie urmat timp de 14 zile. Dup─â o pauz─â de zece zile se poate repeta.

Mesteac─ânul folosit sub form─â de infuzie favorizeaz─â eliminarea acidului uric ┼či a colesterolului r─âu din s├ónge. Infuzia se prepar─â dintr-o linguri┼ú─â cu frunze ┼či dintr-o can─â cu ap─â fierbinte. Se las─â la infuzat zece minute, dup─â care se consum─â ├«ndulcit─â cu miere. Durata tratamentului este zece zile pe lun─â sau dup─â recomandarea specialistului. Cei care sufer─â de boli de inim─â sau de rinichi trebuie s─â evite infuzia de mesteac─ân.

contribuie la eliminarea grăsimilor care se depun pe pereţii vaselor sanguine. Doza zilnică este de două căni de ceai verde pe zi, îndulcit numai cu miere, fiind incompatibil cu zahărul. Tratamentul durează câte trei săptămâni pe lună.

reduce nivelul crescut a colesterolului. Aceste fructe dulci ┼či parfumate au propriet─â┼úi decongestionante, remineralizante ┼či anticolesterol. Dar pentru a beneficia de calit─â┼úile sale terapeutice, strugurele trebuie consumat cu coaj─â cu tot, c├óte 300 g pe zi. De asemenea, se prepar─â ceai din boabele de strugure: cinci boabe la o can─â de ap─â clocotit─â. Se consum─â c├óte trei c─âni de infuzie pe zi.

Un ceai complex cu efecte deosebit de bune se prepar─â dintr-un amestec de plante: c├óte 10 g de s─âpunari┼ú─â ┼či de g─âlbenele, 20 g cozi de cire┼če, 25 g frunze de anghinare, 25 g frunze de cre┼úu┼čc─â ┼či 20 g frunze de vulturic─â. Din acest amestec se pun 2 linguri cu v├órf ├«n 500 ml de ap─â clocotit─â. Ceaiul se fierbe timp de trei minute; apoi se las─â la infuzat timp de 15 minute. Se beau c├óte dou─â c─âni pe zi. Tratmentul trebuie continuat vreme de dou─â luni.